Remake prvého Zaklínača bude viac, ako si myslíte

Remake prvého Zaklínača bude viac, ako si myslíte
08:28, 29.11.2022

Hra Zaklínač, ktorá sa objavila na platforme PC v roku 2007 bol obrovský hit, sám si spomínam na tieto časy, keď som sa chodil dívať ku kamarátovi na to, ako hrá práve tento titul. Boli sme absolútne nadšený a o hre sa rozprávali takmer vždy keď to šlo.

Ak si ale porovnáte prvý diel Zaklínača s druhým a tretím dielom, uvedomíte si, že je tu jeden veľký rozdiel. Prvý Zaklínač nemal otvorený svet a obecne bol viacej priamočiari, čo samozrejme nevadilo ale oproti mladším súrodencom to bol rozdielny prístup k hrateľnosti.



Ako už asi viete, CD Projekt RED pred časom na svojom streame odhalil práve remake prvého dielu Zaklánača, na ktorom sa zub času už samozrejme podpísal a preto z môjho pohľadu tento krok dáva zmysel. To čo sme sa ale dozvedeli včera posúva hranice toho, čo sme očakávali...

Dozvedeli sme sa, že remake Zaklínača by mal mať otvorený svet. Konkrétne sme sa toto info dozvedeli z finančných výsledkov, ktoré štúdio zverejnilo, tam je konkrétna zmienka o tom, že remake Zaklínača bude - príbehové RPG s otvoreným svetom pre jedného hráča.

Potrebujete viac? Ja sa teším maximálne pretože mám pocit, že remaku bude koncipovaný podobne, ako všetkými milovaný Zaklínač 3. Hra sa odohrávala v oblasti Wyzimy, čo je vlastne len jedno mesto v Temerii ale aj tak ma táto informácia neodradí od očakávania.

Remakovaný Zaklínač sa pozrie na platformu PC a konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

DALŠÍ

CGwillWin