retro
Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice

Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice
Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice
12:19, 25.03.2016

Rozšlapaná malovaná a nebo jenom bílá vajíčka, řehtající dřevěné nástroje chlapců v rukou mladých řehotajících se dívek. Víte co dělat, aby vás nepokakal beránek ? Mít na Velikonoční pondělí něco nového. Oblečení. Ale to nikoho moc nezajímá, tedy pokud nejste žena, nebo se jí nepodobáte ale...ne, nic dalšího si kupovat nebudeš, máš toho dost, stejně chodíš jenom do práce a nakupovat. Ale musím nějak ten zvyk můstkem přebrodit ke hrám. Tímto malým článkem budeme popukaní všichni, protože retro je fajn, voní a nádherně hřeje, nejenom u srdce.

A pokud to někomu nevoní, tak ať si jde třeba zaběhat, je to populární ale stejně ničemu neuteče. Čas ho dožene, někoho předežene, neudělá mu dobře od žaludku.


Bugs Bunny: Lost in Time
Playstation 1

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)

Jak začít retro než nestárnoucím králíkem Bugsem. To si tak noříte noru hledajíc pláž s mrkvovými palmami a vynoříte se uprostřed malého skladiště s bednami firmy ACME a zvláštním přístrojem. Možná to byla zvědavost nebo zvířecí instinkt ale ubohý ušák spustil stroj času. Největší retro. Bugs musí najít cestu zpět do současnosti a to přes 5 období – Dobu kamennou, středověk, pirátské období, 30. léta minulého století až po Planetu X.

Úrovně jsou rozděleny na menší epizody, stejně jako seriál samotný a je jím natolik inspirovaný, že pokud máte poctivě nakoukáno, některé vám přijdou povědomě. To vše ve 3D grafice, s ikonickými postavami, jako Elmer Fudd, Yosemite Sam, Daffy Duck a Eh... What's up, doc?

Vib Ribbon
Playstation 1

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)

Další králík...nebo ? Možná zajíc...nebo ? Vlastně, to je na vás. Vibri je živ ze zvuku, z cesty zvuku. Jeho tělo se mění podle schopností hráče. Vib Ribbon je hudební hra ( je správně ta škatulka ?? ), rytmická akce. Vibri je tvor, kterého ovládáte po cestě zvukového vlnění, jedná se především o hudbu s CD, jak samotné hry, tak vlastních disků.

Vib Ribbon je naprogramovaný tak, že umí hudbu analyzovat a na jejím základě generovat výskyt překážek. Překážek je několik druhů: vztyčený obdélník, propadlý trojúhelník, smyčka , jakási zvláštní zakřivená podivnost a jejich variace. Vibri běží po lajně a když se přiblíží k některé z překážek, je na vás, abyste stiskem příslušného tlačítka ve správnou chvíli danou překážku překonali.

Jednoduchá grafika vyvažuje nekonečnost titulu a jeho obtížnost. Je na každém, jakou úroveň si vybere. Doporučuji začít s něčím, jako je Justin Bieber a zakončil to metalem, nějak netuším, co dnešní mladí poslouchají.

Alien Resurrection
Playstation 1

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)

Xenomorf, nejdokonalejší tvor ve vesmíru. Ellen Ripley, v té době klon, zvána jako matka a hra, Alien Resurrection, stejně tvrdá jako Ripleyová a stěží překonatelná jako Alien.

Shrňme si to do krátké věty, jde o FPS s vetřelci, která nebyla z nejjednodušších, večer dokázala probudit s pocitem mokra a tepla pod peřinou, za které mohly autentické filmové ozvučení.

Proč ve Velikonočním retro žebříčku ? Facehugger. Rádo se na obličej přisávající potvůrka, pocházející z vajíčka, z kterého se vyvine chestburster a ten velice rád, hlavně při snídani vylézá z hrudi nebožáka. Ve hře Alien Resurrection se nacházel přenosný detektor facehuggerů, tzv. pokud vás napadnul a přisál, dal se z pupku odstranit před opuštěním z těla.

Whiplash
Playstation 2

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)

Zvířátka, malá, chlupatá, roztomilá, uzavřená v klecích a vědou zkoumaná. Lasička Spanx a králík Redmond. Dva odlišní hrdinové spjati v jedno řetězem. Následkem všech těch pokusů na Redmondovi došlo k tomu, že je nezničitelný, a tak ho Spanx využívá jak se patří. Švihne králíkem stráže po hlavě, rozrazí dřevěné dveře nebo ho zapálí, tím vznikne účinný fireball pro, nejen zachraňování dalších vězňů ale hlavně pomstu, co největší ničení majetku korporace Genron.

Silent Hill 3
Playstation 2

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)

Mladá děvčata k Velikonocům patří, stejně jako jejich tortura spleteným proutím. Sedmnáctiletá Heather Mason potkává jiné příšery, než jinochy s pomlázkou. Například zdravotní sestřičky se železnou tyči nebo pejsky, hlavo-rozdělovače. Do toho všeho těhotenství a bůh.

Už první scéna nasvědčuje všemu, že se Silent Hill 3 k Velikonocům opravdu hodí. Všude velcí a huňatí králíčkové, zábavní park, veselí, dětský úsměv, železná podlaha, temnota a takový ten pocit, že jste tam už vlastně jednou byli. Ach..vzpomínky.

Manhunt 2
Playstation 2

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)

  • Ještě jeden prášek,
  • kam jsem ho jen dal.
  • Je červený, jako krev,
  • spojuje mě, abych neslyšel hlasy, řev.
  • Zavřený v blázinci, náhle vypadne proud,
  • zahalen v temnotě, vynesu nad nimi poslední soud.
  • Nikdo mě neviděl, jenom Leo,
  • pozor na kamery, strážné a jejich video.
  • Venku je stejný smrad jako uvnitř,
  • někdo mě stále hledá.
  • Projekt ? Co po mě chtějí ?
  • Musím najít pravdu.
  • Tudy, schovaný ve tmě, potichu, v potají.

- Daniel Lamb*
*Daniel Lamb. Lamb - beránek nebo jehně
Dále hru představovat nemusím. Stačí si pustit video.

Za příspěvek děkujeme fanouškovi Parfait Kazimír. Zapoj se i ty a pošli nám svůj příspěvek na mail: redakce@czechgamer.com

Klik pro zvětšení (Retro Velikonoce - PS1 a PS2 Edice)


CGwillWin