Renomované VR štúdio končí, trh je podľa nich bez perspektívy

Renomované VR štúdio končí, trh je podľa nich bez perspektívy
13:37, 22.12.2023

Vo svete hier v rámci virtuálnej reality je spoločnosť First Contact Entertainment uznávanou liahňou prepracovaných multiplayer akcií a toho dôkazom je vydanie dua cenených FPS Firewall Ultra a Firewall Zero Hour. Akokoľvek za nimi ostávala primárne kvalita, štúdio aktuálne oznámilo, že zatvára svoje brány a končí. Dôvodom je nezáujem o VR ako také a slabnúca podpora zo strany investorov. VR trh jednoducho stagnuje a ak v ňom máte tvoriť plnohodnotné AAA diela, potrebujete mať vysoké predaje a dostatočne širokú komunitu hráčov.

Po ôsmych rokoch práce s najúžasnejším tímom, ktorého som mal to potešenie byť súčasťou, musím so smútkom oznámiť, že našu spoločnosť First Contact Entertainment do konca roka zatvoríme. Nedostatočná podpora VR v rámci odvetvia si nakoniec vybrala svoju daň. Ako vývojári hier AAA VR jednoducho nie sme schopní ospravedlniť potrebné výdavky v rámci budúcnosti. Sme tím nebojácnych inovátorov, ktorí chcú posúvať nové technológie až na ich hranice. Som na tím nesmierne hrdý a vďačný našim investorom, partnerom a samozrejme našej komunite oddaných a vášnivých hráčov.

Novú hru od uvedeného štúdia tak už neuvidíme, cez to všetko, že bola čiastočne v príprave a išlo o pokračovanie Solaris: Offworld Combat.


DALŠÍ

CGwillWin