recenze
Killing Room

Killing Room - recenze
Killing Room - recenze
13:03, 20.12.2016

Jak to občas bývá, člověku se poštěstí přijít na nějakou tu přednášku, akci apod. kde narazí na zajímavé věci a lidi. Nejinak tomu bylo při našem posezení v E-Sport Baru 21 v Brně, kde jsme se účastnili jednoho z večerů herních přednášek. Tamní hosté byly zrovna Alda Games, kteří prezentovali svůj počin Killing Room. Samožřejmě že jsme nezůstali pozadu a dohodli se tvůrci, zda bychom ten jejich počin také nemohli podrobit našemu testu.

Alda Games má za sebou klidné hry jako, Zachraň šneka, Sýrový svět a Defend Your Life. Takže Killing Room byla trošku neprobádaná oblast. Takže co na vás čeká? Rozhodně spousta šílenství, nadávek, nervů a vcelku i nasranosti.

Klik pro zvětšení (Killing Room - recenze)

O co jde?

V Killing Room jste postavu v budoucnosti, která trošku jako by vypadala z oka akčnímu titulu s Arniem Šwarným Running Men, jen s tím ohledem že ten svět není tak otevřený a místo lidí vás nahání lecjaký monstra. No a vše sledují virtuální či reální diváci, kteří na základě vašich činů a popularity vymýšlejí, jestli vás odmění nějakým pěkným bonusem, či naopak vám dosti znepříjemní hru negativními bonusy. Netřeba asi říkat, že jak virtuální, tak reální diváci jsou často pěkně mrchy a dělá jim ohromnou radost vám co nejvíc znepříjemnit život.

Klik pro zvětšení (Killing Room - recenze)

Ve hře dostanete do vínku náhodně vygenerovaný charakter a s tím procházíte jednotlivé úrovně, kde na vás čeká spousta nepřátel, pastí a záludných předmětů. Vás charakter tak do základu dostane nahodný počet životů, základní zbraň, kterou je pisto s nekonečným množstvím nábojů a nějaký ten bonus. Hurá s tímto výběrem na první kolo.

Celkem je ve hře osm kol. Ve hře se jako první nepřátelé objeví různé variace jakoby dětských hlav panenek, které se vznáší nad podlahou a mermomoci se vám snaží vštípit svůj roztomilý, leč smrtelný pohled na svět. Což o to to by šlo, ale nesmíme zapomenout, že se jedná o akční hru založenou na zbraních. Bohužel v tomto ohledu hra začíná pokulhávat. Nejen že zbraně tu mají až šílený rozptyl, ale také do určité míry mně nesedělo zpracování a vzhled. Prostě v tomto se to autorům moc nepovedlo. Co naopak oceňuji do určité míry je nutnost manuálního přebíjení. Ačkoliv ve vypjatých situacích je to poněkud otravné a nejednou mě to stálo život.

Klik pro zvětšení (Killing Room - recenze)

Další část, které se mohli víc autoři pověnovat, je design jednotlivých pokojů. V podstatě narazíte na variace čtvercových či obdélníkových místností, které prostě zejí prázdnotou. Ano, máme tu interaktivní předměty, můžete převrhnout stoly, házet či kopat kanystry s benzínem a použít je jako bomby, či naopak šlápnout do nepříjemných pastí, ale to je tak vše. Sem tam narazíte v nějaké místnosti na stánek s předměty, rakve, které musíte odemčít či automaty které vám přidávají zdraví, munici či jiné. Jenže celkově je to takové prázdné.

Popularita je základ

Jak jsem již dříve zmínil, popularita u diváků je základ. Tady hra dává až nesmyslně velké postihy za doplnění třeba munice nebo zdraví, což se dosti následně podepisuje na vašich odměnách. Navíc za zabití zrovna dostatečný boost nedostanete, takže pokud si nechcete vyloženě zničit reputaci, musíte běhat leckdy polomrtví a snažit se všelijak nahnat reputaci nahoru, třeba zachraňováním kachniček.

Opravdové zoufalství pak přijde, když vám popularita spadne až na nejnižší hranici, kdy pak nemůžete využívat některé předměty. Beru, že hra se snaží být obtížnou, ale co je moc, to je moc nemyslíte?

Uh, co tedy čekat

Celkově můžu říct, že ačkoliv vás hra na nějakou chvíli asi chytne, tak stejně se podepíše na vašich nervech. Mnohdy až absurdní obtížnost, ne zcela dobře fungující zbraně, poměrně chudý design lokací, to vše sráží jinak poměrně zábavnou hru.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Alda Games

Klik pro zvětšení (Killing Room - recenze)

Recenzovaná verze: PC
PRŮMĚR
50%
CZECHGAMER
Dobrý nápad, který sráží absurdní obtížnost a nedotažený design

CGwillWin