hw
Česká FPS Gray Zone Warfare nabídne DLSS 3

Česká FPS Gray Zone Warfare nabídne DLSS 3
15:58, 25.04.2024

Seznam více než 500 her a aplikací s technologiemi RTX neustále roste. Tento týden se na něj zařazují např. Manor Lords a Oddsparks: Automation Adventure. S podporou DLSS 3 a Reflexu také brzy vyjde Gray Zone Warfare od českého studia Madfinger Games. Taktická FPS s maximálním důrazem na realismus aktuálně patří mezi 20 nejžádanějších her na Steamu. Reflex ve hře sníží latenci systému až o 50 % pro svižnější odezvu a hardwarově akcelerované ray tracingové osvětlení Lumen v Unreal Engine 5 přinese maximálně věrnou grafickou stránku hry.

Remnant II se ještě dočkal druhého ze tří ohlášených DLC "The Forgotten Kingdom". Ve hřeje možné využít DLSS 3. Také Mortal Kombat 1 se dočkal nového obsahu v podobě Season 5: Storms. V krvavých soubojích je možné navýšit snímkovou frekvenci pomocí DLSS 2.

Další informace o novinkách DLSS z tohoto týdne si můžete přečíst zde.

Klik pro zvětšení (Česká FPS Gray Zone Warfare nabídne DLSS 3)

Ray tracingu a DLSS se věnuje také nový díl blogu AI Decoded. Ray tracing je technika vykreslování, která umožňuje vytvářet scény s realistickými světelnými efekty. DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction ji díky možnostem umělé inteligence posouvá o krok dál. Dokáže totiž odstranit šum vzniklý při vykreslování pomocí AI namísto tradičních denoiserů. A to je teprve začátek vlivu AI na herní průmysl.

DLSS 3.5 staví na pokrocích v oblasti AI, včetně:

- Super Resolution: AI rekonstruuje vysoce věrný obraz z nižších rozlišení, čímž maximalizuje snímkovou frekvenci bez ztráty kvality.

- Frame Generation: AI využívá okolní snímky a generuje na jejich základě snímky nové, čímž dále navyšuje FPS.


DALŠÍ

CGwillWin