hw
recenze
HyperX Pulsefire Raid

HyperX Pulsefire Raid - recenze
HyperX Pulsefire Raid - recenze
12:00, 20.10.2020

Rodina herných myší pod stále hrdo vlajúcou vlajkou anglickej spoločnosti HyperX sa súhrnne klasifikuje názvom Pulsefire a za tie roky postupného rozširovania jej portfólia sme sa dočkali rôznych zaujímavých výrobkov vhodných pre najnáročnejších hráčov - skrátene povedané; v súčasnom stave si jednoducho musí vybrať každý jeden z vás. Dnes však ostaneme trocha pri zemi v takzvanej low cost kategórii a to s produktom HyperX Pulsefire Raid, na prvý pohľad zaujímavou myšou s jedenástimi programovateľnými tlačidlami a odolným plastovým telom schopným sa pripojiť nielen k PC, ale aj ku konzolám PlayStation 4 a Xbox One.

Riadny kus myši aj s hrubým chvostom

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Raid - recenze)

Ak spomínam nižšie cenové nároky, tak toto herné náradie sa v súčasnosti pohybuje s cenovkou na hranici šesťdesiatich eur, čo je určite adekvátna cenovka k tomu, čo výrobok prináša. Ako som už uviedol vyššie, jedná sa o optickú myš s jedenástkou programovateľných tlačidiel nastavených na možno trocha nižšiu hranicu tolerancie dvadsiatich miliónov zopnutí (dnes už by ste aj v tejto cenovej kategórii očakávali minimálne raz toľko). Ďalšou prednosťou je prítomnosť spoľahlivého senzoru Pixart 3389 s 16,000 DPI, ktorý vás podrží aj u náročných súbojov zrodených za zvuku rôznych konceptov. V tomto bode sa môžeme na čas pozastaviť a po prostej sade PR viet, ktoré by ste si ostatne mohli pohľadať aj na oficiálnej stránke výrobcu, prepneme priamo do sekcie mojich skúseností.

Jednoduchý dizajn bez výstrelkov

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Raid - recenze)

Výrazný test som v zmysle FPS/battle royale vykonal počas môjho osobného zaseknutia sa u free-to-play akcie Call of Duty: Warzone. Pulsefire Raid mi bol viac než mesiac verným druhom pri všetkých tých neočakávaných úspechoch, ako aj početných sklamaní a keďže má táto myš reguláciu citlivosti umiestnenú tradične pod rolovacie koliesko, prepnúť si CPI do jednej z piatich preddefinovaných úrovní bolo jednoduché ako streliť sa do vlastnej nohy. Čo sa týka spoľahlivosti priamo uprostred nemilosrdnej vravy, za všetky moje vlastné zlyhania tu rozhodne nemohol hardvér, ale len ja sám, čím sa vám snažím povedať, že vyššie uvedenú reklamnú frázu sa mi podarilo bez akýchkoľvek výrazných odchýlok potvrdiť. U RTS Iron Harvest som ocenil dobrý sklz pomocou teflónových sliderov, ale oveľa viac samotné prepojenie so softvérom NGENUITY.

NGENUITY síce stále nemá finálny status dokončenia, ale cez to všetko sa zlepšuje

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Raid - recenze)

Softvér pre úpravu RGB podsvietenia (áno, ani stará dobrá rumunská diskotéka nemôže chýbať, veď čím by to ikonické červené logo HyperX dostalo tú pravú formu však?) a nastavenia funkcie všetkých jedenástich tlačidiel sa zlepšuje každou novou verziou. Aj preto je pre užívateľa úplne jednoduché zobrať ovládanie svojej obľúbenej hry a preniesť ho na Pulsefire Raid. Hneď pätica z tlačidiel je totižto na vnútornej strane, teda na piesku, kde operuje náš pán palec a aj keď to chce trocha praxe, zorientovať sa v schéme ich polohy po pár hodinách sa vám dostane doslova pod kožu. Asi najhoršie je uvedomiť si, že úplne posledné piate tlačidlo je umiestnené trocha ďalej a kto má kratšie prsty, môže mať istý problém s jeho dosiahnutím. Inak vám asi nemusím opakovať všetky výhody spojené s multifunkčnou myšou tohto razenia.

Pre malých aj veľkých

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Raid - recenze)

Späť k vyššie naznačenému dizajnu. HyperX Pulsefire Raid váži takmer sto gramov bez na pevno pripojeného USB káblu - hrubého a dva metre dlhého pleteného káblu, na akom by som sa sám nebál obesiť. Jeho tvar navodzuje predstavu o štandardoch herných myší, ktoré nemajú čas a ani rozpočet na zbytočné vymýšľanie a aké s radosťou môžete zvierať aj pol dňa v dlani, to všetko bez výrazných dopadov na váš zdravotný stav. Po stránke materiálu ide o matný a dostatočne odolný plast, ktorý narúša najviac práve ľavá bočná strana s päticou tlačidiel. Celkové rozmery aj preto hrajú do karát rôznym typom rúk, samozrejme až na stále ignorovaných ľavákov a ak by ste sa ma teraz spýtali, či Pulsefire Raid stojí za hore už raz spomenutú predajnú cenu, poviem s prehľadom že áno. V danej cenovej relácii ide o rozumnú investíciu, a to pochopiteľne myš nebudete využívať len na hranie ako také.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti HyperX

Klik pro zvětšení (HyperX Pulsefire Raid - recenze)


CGwillWin