Je remake prvého Zaklínača v dobrých rukách?

Je remake prvého Zaklínača v dobrých rukách?
13:06, 27.10.2022

Pred pár rokmi by ešte drvivá väčšina hráčov bola ochotná brániť poľskú spoločnosť CD Projekt RED až do úplného vyčerpania, a to vďaka ich kvalitnej práci v rámci hernej licencie Wiedzmin, ktorú dokázali doviesť do uzatvorenej a celosvetovo populárnej trilógie. Milióny fanúšikov si CDPR postavilo na piedestál a z neho ho skopli dole až pri kontroverznom vydaní Cyberpunku - z nebeskej výšky rovno na tvrdú zem.

Dnes už vieme, že poliaci sa chcú po fiasku s názvom Cyberpunk 2077 takzvane zahojiť práve vďaka vlastníctvu licencie na hernú adaptáciu Zaklínača a toho výsledkom je príprava mnohých noviniek. Jednou z nich, ktorá dostala kódové označenie "Canis Majoris" a o ktorej sme nepriamo vedeli už pred pár týždňami, je toľko diskutovaný remake prvej časti vyššie spomínanej trilógie.

Oznámenie prichádza po dlhých trinástich rokoch od zrušenia plánovaného konzolového portu jednotky, ktorý sme toho času oplakali pod názvom The Witcher: Rise of the White Wolf. Dnes už je isté, že sa naozaj dočkáme a remake je rozhodne lepší než bežný port, aj keď stále tu visí hromada otáznikov. Kto vlastne na tejto hre pracuje?

Ako už asi tušíte, vývojárskym zázemím pre tento projekt nebude priamo CDPR, aj keď štúdio Fool´s Theory s ním má veľa spoločného. Fool´s Theory sídli rovnako v Poľsku a istá časť jeho vývojárov spadá do kategórie skúsených veteránov, čo majú v životopise uvedenú prácu na pôvodných dieloch série Wiedzmin. Nateraz sa tak zdá, že remake ako taký ostáva v dobrých rukách. Horšie to už však bude s dátumom vydania, keďže vývoj sa len teraz začal a pôvodný materiál bude nutné prepracovať do Unreal Engine 5 a pridať hromadu vylepšení. Budeme Poliakom samozrejme držať palce a celú vec naďalej monitorovať.


DALŠÍ

CGwillWin