Microsoft potvrdil pokračování Gears of War série

Microsoft potvrdil pokračování Gears of War série
15:17, 28.01.2014

Oblíbená řezníkovská série Gears of War se dočká v budoucnosti dalších dílů. Potěšeni? Microsoft získal práva od strůjců Gears of War, Epic Games, a na pokračování série bude dělat se studiem Black Tusk. Vývoj povede (opět) Rod Fergusson, který má s Gears of War dlouhodobé zkušenosti - konkrétně dělal na první trilogii, Judgment šel mimo něj.

Klik pro zvětšení (Microsoft potvrdil pokračování Gears of War série)

"Jsem nesmírně rád, že se ke Gearsům opět vracím, tentokrát s lidmi z Black Tusk Studios. Za svoji kariéru jsem dělal na spoustě skvělých her, ale Gearsy mi do života zasáhly nejvíce, ať už do toho kariérního, nebo osobního. Je to jako vrátit se domů po hodně dlouhé době," sdělil Fergusson s dodatkem, že už se nemůže dočkat, až bude moci sdělit konkrétnější informace. Ty by se měly objevit v druhé polovině tohoto roku.

Šéf Microsoftu Phil Spencer drží Fergussonovi palce. Věří, že dokáže vést sérii správným směrem, a že přechod pod jiné vývojářské ručičky by neměl ničemu uškodit. Spencerovými slovy se zatím nic konkrétního neoznamuje. Dává však najevo, že když se podíváme, jak Microsoft pomohl 343 Industries, jejichž Halo 4 nebylo rozhodně žádný propadák, můžeme si být jisti podobného konce s Gears of War.

Ke všemu se vyjádřil i Cliff Bleszinski, hlavní designér série Gears of War. Poté, co se zpráva o živosti a pokračování Gears of War značky vyhlásila do světa, byl bombardován e-maily, twetty, zprávami a dalšími možnými prostředky, zda se na pokračování série bude podílet. Bohužel, nebude. Blezsinski se chce posunout někam dál, ne vracet se do minulosti. Nebere to však nějak špatně, sám zmínil povedené Halo 4 od 343, takže věří, že se to samé povede Black Tusk s Gearsy.

Série nemůže být v lepších rukách, než v kterých je teď.

Klik pro zvětšení (Microsoft potvrdil pokračování Gears of War série)

DALŠÍ

CGwillWin