speciál
Co přinesl nový State of Play?

Co přinesl nový State of Play?
Co přinesl nový State of Play?
09:58, 28.10.2021

Na včerejší 11 hodinu večerní našeho času připadlo zahájení dalšího eventu Sony State of Play, aby nás společnost namlsala, co dalšího si pro nás chystá. Tentokrát se dostaly ke slovu hry třetích stran. Nuže bez delších průtahů směle do toho.

Pokud máte rádi bláznivé multiplayerové hry, je hned první oznámená hra přesně pro Vás. DeathVerse: Let It Die je dalším kusem z univerza Let It Die, kde bude hlavním úkolem dostat se na vrchol věže přes zástupy hráčů a monster, kteří budou toužit po tom samém a samozřejmě po vaší smrti. Podle ukázek vypadá hra vcelku bláznivě, a to nejen z hlediska zbraní o které půjde především. Celou věc má na svědomí studio Supertrick Games, které stojí za původním Let It Die. Titul bude free to play a k dispozici během jara příštího roku pro PS4 a PS5.

Po všem tom vraždění by to možná chtělo něco na uklidnění. Co třeba trochu hudby? Tak tady máte rovnou celou kapelu. Další v pořadí je totiž indie simulátor kapely s názvem We are OFK. Tenhle kus vyšel už v minulosti na PC a nyní se dostává na PS4 a PS5 nebo tedy dostane během příštího roku. V rámci tohohle simulátoru se budeme starat o partu nadšenců, který založila kapelu. V rámci 5 kapitol budeme dbát o jejich sociální život, skládat hudbu a v rámci dialogů s ostatními postavami se snažit prostě o co nejlepší blaho celé kapely. Zní to bláznivě a vypadá ještě bláznivěji, ostatně podívejte se na dosti netradiční trailer.

Dostali jste z toho cestování a hraní na koncertech hlad? Tak co si třeba dát malý snack nebo rovnou bugsnack. Po dlouhé době se připomíná jedna z vůbec prvních her, která se na PS5 objevila a sice Bugsnack. Vývojáři novým trailerem oznamují nový velký update, který se k nám dostane začátkem příštího roku. Obsahem rozšíření bude nové území, kde žijí gigantičtí brouci, resp. svačinky i když v tomto případě jde spíše už o dvojité obědové menu. Kromě nového území a brouků se dočkáme dekorací na výzdobu příbytků, úkolů v poštovních schránkách a kloboučků pro naše nejmilejší svačinky.

Po přeci jen dětštější hře by to chtělo trochu přitvrdit. Slyšíte? Jedna, dvě Freddy jde. Ne, bohužel ani tentokrát se nedočkáme hry podle Noční můry z Elm Street, ale o noční můru každého nočního hlídače rozhodně půjde. Noční šichta s vražednými roboty ve Five Nights at Freddy's je zpět, tentokrát s podtitulem Security Breach. Tentokrát se zhostíme role mladé dívky, podle obleku asi opravdu hlídačky, která v komplexu omylem zůstane po zahájení nočního protokolu. Tentokrát však bude hra trochu jiná. Zatímco Freddy s dalšími roboty působí přes den v kapele a v noci se z nich stanou monstra, podle traileru nás bude lovit kromě jiného celá kapela kromě samotného mědveda, který bude tentokrát pomáhat. Celý trailer ostatně působí více příběhově a nepůjde tak s největší pravděpodobností pouze o snahu přežít co nejdéle. Na celou vražednou bandu se můžeme těšit již 16. prosince na PS4 a PS5.

A u hororu ještě chvilku zůstaneme i když už ne tak moc děsivého. Skončila totiž exkluzivita pro Death´s Door pro PC a Xbox, takže majitelé PS4, PS5 a Nintendo Switch konečně dočkají také a to už 23. listopadu. Kdo by o hře ještě neslyšel, tak si o ní může přečíst v naší recenzi zde.

Pryč od bubáků a hurá za volanty. Už 8. prosince nás čeká uzavřená beta roztomilosti s názvem Kartrider Drift. Nejvíce hra připomíná obdobné závody s postavami z Nintenda v čele s Máriem. Hra má podporovat crossplay, přičemž je možné se do bety již registrovat. Titul byl ohlášen pro PS4 a bude free to play.

Po hezké projížďce by to chtělo trochu rozhýbat kostry. Co třeba soubojem? Ne, nechystá se další Tekken ani Mortal Combat. Tentokrát přijde na řadu Kings of Fights XV. Nový trailer odhaluje bojovnici Dolores ovládající sílu země, se kterou se nebojí zacházet a věznit nebohé nepřátele v kameni. Trailer nicméně láká na otevřenou betu, kde bude k dispozici XV bojovníků, několik online režimů a offline trénink. U nás proběhne beta 20. 11. 21 od 4: 00 hod. do 22. 11. 21 15:59 hod.

Dalším na řadě je malé nahlédnutí do jedné z dalších her zdarma v rámci PS Plus a sice First Class Trouble. Tento titul má vyjít právě příští měsíc a jak bývá u Sony poslední dobou zvykem, dostanou ho hráči, kteří věrně platí, zadarmo. A co půjde? Zjednodušeně řečeno jsme ve vesmírném komplexu, kde se zhostíme role residenta nebo vražedného robota. Úkolem residentů bude vypnout hlavní mozek robotů a odhalit kdo je pomatený robot, úkolem robotů je tomu samozřejmě zabránit. Tvůrci sází na hru mnoha hráčů, kde bude zajímavé sledovat kdo je kdo a kdy se objeví pomyslná kudla v zádech. Jak to bude fungovat při malém počtu hráčů je ovšem otázka.

Ve vesmíru ještě chvíli zůstaneme. Jako předposlední se totiž ohlásil Square Enix se Star Ocean: The Divine Force. Titul se vyvíjí ve studiu Tri-Ace a má dorazit během příštího roku na PS4, PS5 a Xbox One a Seriers X/S. Ačkoliv o hře zatím moc známo není, nelze se ubránit dojmu, že se jedná o další verzi Final Fantasy jen více orientovanou na vesmír. Ostatně posuďte podle traileru sami.

A na závěr se připomíná studio Neostream Interactive se svojí roztomilou adventurkou Little Devil Inside. Nově se nám dostává v rámci traileru odhalení části příběhu a nějakých těch potvor a prostředí. Osobně na mě hra působí dojmem kombinace mezi Little Big Planet a A Juggler´s Tale. V hlavní roli se chopíme hrdiny, který bude odhalovat tajemství různých míst, kde údajně působí nadpřirozené síly a bude jen na něm, jak se s nimi vypořádat. Titulu se dočkáme během příštího roku na PS4 a PS5.

A to by bylo z posledního State of Play vše. Pravda, nedočkali jsme se tentokrát kdoví jakých velkých oznámení, ale věřím, že mezi odhalenými kusy si každý najdeme to svoje. Já se třeba osobně těším právě na Little Devil Inside.



CGwillWin