Embracer Group sa rozdelí na tri samostatné firmy

Embracer Group sa rozdelí na tri samostatné firmy
14:05, 22.04.2024

Bolo obdobie, kedy sme o Embracer Group hovorili ako o ekvivalente nenásytného molocha, čo skupuje vývojárov priam šialeným tempom. Moloch, v rámci PR v hlavách hráčov známy skôr ako THQ Nordic, sa však po jednom nevydarenom obchode musel pozrieť do zrkadla reality a začať nie len masívne predávať všemožné licencie a štúdiá (naposledy Saber Interactive a Gearbox Software), ale rovnako tak prepúšťať zamestnancov. Reštrukturalizácia Embracer Group pokračuje naďalej a najnovším dôkazom je rozdelenie firmy na tri samostatné celky, ktoré sa na akciovom trhu budú, takzvane, starať samé o seba.

  • Asmodee – Úspešný vydavateľ v oblasti spoločenských hier a zberateľských kariet.
  • Coffee Stain & Friends – Liaheň predovšetkým AA produkcie, ktorú produkujú nasledujúce štúdiá; Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, THQ Nordic, Amplifier Game Invest, Easybrain, Deca, CrazyLabs, Cryptic.
  • Middle-earth Enterprises & Friends – Firma zameraná na AAA videohry, v ktorých talóne sú licencie ako The Lords of the Rings, Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come a Tomb Raider. Nanovo pod nich prejde Crystal Dynamics, Dambuster Studios, Eidos-Montreál, Flying Wild Hog, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios, 4A Games a mnohý ďalší.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin