recenze
Cooler Master SK622

Cooler Master SK622 - recenze
Cooler Master SK622 - recenze
17:42, 04.06.2021

Trendu takzvaných šesťdesiat percentných klávesníc sme sa dostatočne venovali v reportáži jedného z posledných dielov magazínu PvP a keďže kolega Matej toho času zhodnotil hneď trio zaujímavých reprezentantov týchto kompaktných klaviatúr, ja by som na jeho názor rád nadviazal ďalšou rovnako celosvetovo populárnou značkou Cooler Master. Ich 60% herná klávesnica s označením SK622, ktorú si v hodnote viac než sto eur môžete zakúpiť aj u lokálnych predajcov, mi spríjemňovala posledné dva mesiace práce a nech už som vďaka nej mohol tvoriť text alebo priamo testovať videohry, v oboch prípadoch mám pre vás súhrn prevažne pozitívnych dojmov. Poďme sa teraz na to celé spoločne pozrieť.

Červená je dobrá

Klik pro zvětšení (Cooler Master SK622 - recenze)

Dvadsaťdeväť rokov skúseností, taiwanská spoločnosť Cooler Master má rozhodne plné právo hovoriť o nejakej tradícii, zvlášť ak si zoberieme ich bohaté portfólio produktov a preženieme ho cez priemerné hodnotenia kolegov z celého sveta. Ja sám som sa už neraz počudoval, aká kvalita v prípadne herného hardvéru prichádza práve s ich typickým logom a pri záťažovom teste už spomínanej plne kompaktnej klávesnice SK622 to platí hneď dvojnásobne. Tá prichádza vybavená vysoko spoľahlivými a na hranie priam ideálnymi červenými a samozrejme mechanickými spínačmi (na výber máte ešte hnedé a modré) s minimálnymi rozostupmi medzi klávesmi a príjemným ambientným podsvietením. V balení sa okrem samotnej klávesnice nachádza aj kvalitné textilné puzdro s efektom zamatu, do ktorého sa váš nový partner na hranie zabalí ako ja do svojho Star Trek županu po hodinovej parnej sprche.

Vydrží aj drsnejšie zaobchádzanie

Klik pro zvětšení (Cooler Master SK622 - recenze)

Šasi je zmesou tvrdeného plastu a hliníkovej dosky (váha 446 gramov), do ktorej sú zasadené už spomínané nízkoprofilové spínače. Cez to všetko sa tu môžeme rozprávať o vysokej odolnosti a stačí túto klávesnicu len zobrať do ruky a skúsiť ju násilím ohnúť ako prút. Okamžite vám bude jasné, že telo daného produktu zvládne aj drsnejšie zaobchádzanie a nejaký ten pád či frenetické búchanie prstami do klávesov tu ostane bez následkov. Zo spodnej strany sa nachádza duo jednostranne nastaviteľných nožičiek pre zdvihnutie sklonu a na vrchnej hrane, presne v strede, konektor pre USB-C kábel na dobíjanie. Toto je z môjho pohľadu asi najväčšie negatívum celého výrobku, keďže ak chcete nabíjať akumulátor priamo počas používania, kábel vám bude zavadzať, a to v každom ohľade. A v akej forme tu je vlastne bezdrôtové prepojenie? Všetko sa realizuje cez Bluetooth 4.0, a to bez akýchkoľvek problémov - skúšal som laptop, desktop a mobil.

Pripojené môžete mať 3 zariadenia súčasne

Klik pro zvětšení (Cooler Master SK622 - recenze)

Pomocou príslušného softvéru je možné meniť aj farebnú škálu RGB podsvietenia, avšak komu by sa nechcelo investovať svoj drahocenný čas týmto smerom, klávesové skratky ponúkajú aj možnosť meniť farbu priamo pomocou dvoch spínačov. Rovnakým spôsobom si môžete definovať makro vstupy, čiže plne bez nutnosti spúšťať softvér menom MasterPlus. Tu sa dostávame k tomu vôbec najdôležitejšiemu a to je schopnosť konzumenta nastaviť sa na špecifickú mierku klávesnice ako takej. Práca alebo hranie, nech už spínače reagujú akokoľvek spoľahlivo a dobre, na takto malom zariadení si vyžaduje často veľkú chuť učiť sa písanie a vytvárať si takzvanú svalovú pamäť. Mne osobne trvalo pomerne dlho, než som si vedel písanie užívať a netvoriť obrovskú škálu chýb, každopádne stále tu všetko stojí a padá na už uvádzaných skratkách. Ako počas testovania kolaborácie medzi firmou HyperX a Ducky, tak aj teraz som mal menší chaos z učenia sa postupu, čo a kde sa aktivuje, ak stlačím duo určitých spínačov. Asi som už hold na takéto veci príliš starý.

Batéria s kapacitou 4000mAh

Klik pro zvětšení (Cooler Master SK622 - recenze)

Kapacita akumulátora dáva možnosť využívať klávesnicu pri plnom podsvietení pokojne aj osem hodín v kuse a pri deaktivovanej diskotéke ešte o pár hodín navyše. Cooler Master SK622 ma takmer vo všetkom potešil, aj keď by sa tu našlo pár otravných múch - nabíjanie káblom zapojeným v strede tela zariadenia, medzerník reaguje až pri tvrdšej interakcii na rozdiel od zvyšku spínačov. Celkovo však môžem klávesnicu odporúčať každému hráčovi, čo rád behá kade tade po Lan akciách a nechce mať v batohu natlačenú obrovskú dosku. Možnosť spárovať až trojicu zariadení, odolnosť voči mechanickému poškodeniu, slušná kapacita batérie a komplexná softvérová podpora, to všetko by ste si mali zaradiť na argumentačný list a ak potrebujete do svojho života práve šesťdesiatpercentnú klaviatúru, s týmto výrobkom chybu rozhodne neurobíte.



Klik pro zvětšení (Cooler Master SK622 - recenze)

Za poskytnutí prduktu na recenzi děkujeme společnosti Cooler Master

Klik pro zvětšení (Cooler Master SK622 - recenze)


CGwillWin