Predstavenie nového Silent Hillu je na spadnutie

Predstavenie nového Silent Hillu je na spadnutie
17:35, 22.05.2020

Začiatkom budúceho mesiaca, sa spoločnosť SONY (podľa všetkého) konečne rozhodne ukázať prvú várku videohier pre prichádzajúci systém PlayStation 5 a jednou zo zásadných značiek, by mal byť aj Silent Hill. Môžeme hovoriť o návrate prvej časti tohto kultového a atmosférou špecifického survival hororu, ale treba si ujasniť pár zásadných vecí, ktoré možno ani neviete a ktoré pochádzajú z insider podhubia.

Dusk Golem na svojom Twitter účte zhrnul všetky fakty ako aj polopravdy, ktoré sa s týmto projektom viažu už od roku 2019, keby malo dôjsť k spusteniu vývoja. Podľa jeho pátrania nejde o žiadny remake na štýl aktuálne prichádzajúcej Mafie 1. SONY do hry investovalo na základe snahy o takzvaný "reboot", teda reštart, čím sa výsledná hra nemusí a ani nebude zhodovať s pôvodným originálom z roku 1999. Na režisérsku stoličku tohto reštartu by sa ale mal posadiť pôvodný režisér a scenárista Keiichiro Toyama, čo nám dáva záruky vysokej kvality ako aj pri účasti mena Akira Yaomoka (soundtrack a zvuk). Kto si stále myslí, že staronový Silent Hill má niečo spoločné s dávno zrušenou odbočkou s názvom Silent Hills od Kojimu, bude vo finále sklamaný.

Ostáva nám teraz len čakať čo sa v nasledujúcich týždňoch v tomto smere udeje a či naozaj vyrazí konzola PlayStation 5 do boja s tak silnou exkluzivitou (aj keby bola len časová), ako je Silent Hill.


DALŠÍ

CGwillWin