Autori série Metro majú záujem o Slovensko

Autori série Metro majú záujem o Slovensko
10:01, 28.11.2019

Ukrajinská spoločnosť 4A Games, ktorej zakladatelia boli strojcami post-apo legendy S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, sa po úspešnom vyvíjaní značky Metro, chystá expandovať aj mimo svojho súčasného pôsobiska na Malte. Z domáckeho Kyjevu sa museli odsťahovať na základe vojenského konfliktu vo svojej domovine.

Ich ďalším pôsobiskom by sa mohlo stať, dosť prekvapivo, Slovensko. Práve tu sa už stihli zaevidovať do obchodného registra ako 4A Games Limited a krátko na to, rozposlali aj pracované ponuky prostredníctvom známeho portálu istp.

Konkrétne ide o dve miesta, Chief Technology Officer, (Plat 8000 Eur mesačne) a Art Director (s platom 6 000 Eur mesačne). Podmienkou je splnenie praxe v rozmedzí desať až pätnásť rokov, čo je na pomery Slovenskej vývojárskej scény dosť zásadný problém. Na Slovensku sa totižto doteraz žiadne veľké AAA štúdio dokonca ani nerozbehlo a tak uvidíme, ako táto ukrajinská "Metro" intervencia nakoniec skončí. Ak by to nakoniec dostalo zelenú, rozhodne by sa jednalo o menšiu senzáciu a silný nárast lokálneho biznisu.


DALŠÍ

CGwillWin