World of Warcraft Worldsoul Saga. Blíží se konec WoWka?

World of Warcraft Worldsoul Saga. Blíží se konec WoWka?
01:00, 06.11.2023

World of Warcraft je s námi už neuvěřitelných 19 let. A za tu dobu se stihl rozrůst už o 9 pořádných DLC. Blizzard ovšem oznámil něco mnohem, mnohem většího. Azeroth totiž velmi brzy začne psát novou kapitolu která vejde do jeho historie jako Worldsoul Saga. Proč sága? Protože Blizard se rozhodl nás obdarovat hned třemi DLC.

První z nich má název War Within a v doprovodném videu, které bylo vypuštěno, se nedočkáme nikoho menšího než samotného Thralla a Anduina Wrynna, kterého Thrall vyhledává s žádostí o pomoc. Oba jsou totiž sužováni stále horšími vizemi, ve kterých je volá neznámý hlas. O co v celé trilogii půjde by mohl napovědět konec traileru se záběrem na meč, který do světa zabodl Sargeras před jeho porážkou na konci Burning Crusade.

Obsahově toho trailer moc neříká, ale co se ztvárnění týká, nebál bych se říci, že Blizard překonal sám sebe. Stránky hry jsou nicméně sdílnější. Co se příběhu týká, postupně se můžeme těšit na rozšíření The War Within, Midnight a The Last Titan. Právě název posledního DLC v souvislosti se Sargerasovým mečem vybízí k domněnkám o návratu šíleného titána. Na druhou stranu ženský hlas v traileru a pukající svět na konci videa mohou vzbudit dohady o probuzení Azeroth, titánky, která je údajně mocnější než vládce Plamené legie a jejíž zrození by teoreticky znamenalo zkázu Azerothu jako světa. Ostatně tvůrci o novince hovoří jako o "A grand new adventure 20 years in the making" což by se dalo přeložit jako "nové velké dobrodružství tvořené 20 let". Mohla by tedy Soulworld sága být závěrečnou kapitolou Azerothu?

Ostatně i oficiální trailer mluví o osudu světa jako takového. Teoreticky se tedy nabízí 3 možnosti:

  • 1. Azeroth bude zničen a skončí tím WoW.
  • 2. Azeroth bude zničen, ale jím obývané bytosti budou přesunuty do jiné dimenze nebo na jiný svět.
  • 3. Azeroth bude zachráněn, ale drasticky se to projeví na jeho vzhledu jako po řádění Deathwinga v Cataclysm.


Všechno výše uvedené se může stát a nebo také vůbec nic z toho a celá kampaň bude pouze snahou nalákat hráče zpět do světa Warcraftu, který má nicméně i tak cca 8,5 milionu hráčů měsíčně (proto se jeví trochu nelogicky tuhle zlatou krávu přestat dojit).

Všechno jsou to ovšem pouhé domněnky a jak to celé dopadne si budeme muset ještě počkat. Prozatím je pro vydání stanoven pouze rok 2024, ale zdali se týká pouze The War Within nebo celé série není zatím jasné. Pokud si však vývojáři dali za úkol zakončit celý příběh jako dovršením 20 let od spuštění hry (listopad 2004), tak nás příští rok čeká zřejmě pěkná nálož novinek.

Ostatně první datadisk má rozhodně co nabídnout. Příběhově bychom se měli dostat do hlubin Azerothu, do řiše Nerubianu, kde má zvěstovatel Prázdnoty shromažďovat pavoučí armádu, aby s ní srazil Azeroth na kolena. Za sebe můžu říci, že arachnid byl můj nejoblíbenější hrdina ve Warcraftu 3 a rád se tedy do Nerubianu podívám. Asi nikoho nepřekvapí, že s novou lokací přichází i nová rasa. Nejde však o pavoukovce, ale rasu prozatím známou jako Earthen, která nejvíce připomíná trpaslíky stvořené z kamene. Jejich domovinou je ostrov Dorn a království Khaz Algar s hlavním městem Dornogal, které se nachází v Pandarii a bude novým místem pro setkávání Hordy a Aliance. Kromě Dornogalu se podíváme také do nové lokace The Ringing Deeps, která bude pro tuto rasu zřejmě něčím jako obří dílnou. Hlubiny však odhalí ještě dvě další zajímavá místa. Prvním je Hallowfall, který slouží jako útočiště lidkskému kmeni Arathi, který už po staletí bojuje s Nerubiany. A jako poslední samotné hlavní město arachnidů Azj-Kahet, kde dává dohromady svou armádu Xal´atath zvěstovatel Prázdnoty.

Kromě 4 nových lokací a jedné rasy nabídne přídavek novinku s názvem "Delves" což budou zřejmě raidům podobné nájezdy na podzemní trezory, které vyrabujete sólo nebo až se 4 přáteli. Samotné raidy rozšíří své lokace o 8 nových míst. Spíše okrasnou vychytávkou je mechanika nazvaná Warbands, která umožní vidět všechny vaše postavy z daného serveru na jedno místě asi jako hrdiny v Diablu sedící okolo ohně. Na jednoho pak prostě kliknete a hrajete. Hrdinové se rovněž dočkají vylepšení v podobě talentů, kdy si každý vybere strom dovedností, který bude chtít nadále rozvíjet. A vylepšení se dočká i létání na mountech.

A to by samozřejmě nebyl Blizzard, aby hned nezkusil vyždímat z nového obsahu co nejvíce peněz.

Klik pro zvětšení (World of Warcraft Worldsoul Saga. Blíží se konec WoWka?)

Novinku si tak můžete předobjednat hned ve třech verzích (basic za 49,99 euro, heroic za 69,99 euro a epic za 89,99 euro), které jsou samozřejmě kromě jiného nabouchané různými in-game předměty. Nejdražší epice edice dokonce dostala svůj vlastní trailer. Zajímavé je, že při koupi získáte ke hře i předchozí rozšíření Dragonflight.

Vypadá to, že The War Within bude mít co nabídnout, a přinese hráčům hodiny a hodiny nového obsahu a zábavy ať už bude osud Azerothu a možná celého World of Warcraft směřovat kamkoliv.

Kromě výše zmíněného však byl také ohlášen datadisk pro World of Warcraft Classic. Tentokrát je na řadě již zmíněný Cataclysm s vražedným Deathwingem.

A úplnou novinkou na závěr je mobilní hra Warcraft Rumble, která je stejně jako Cataclysm již dostupná a náš názor na ni vám snad v budoucnu přineseme.


DALŠÍ

CGwillWin