Zajtra príde next-gen update pre Zaklínača a toto všetko prinesie

Zajtra príde next-gen update pre Zaklínača a toto všetko prinesie
10:17, 13.12.2022

Zajtra je ten deň, kedy sa v pomyselných mechanikách mnohých z vás opäť roztočí tretí diel hernej ságy Wiedzmin, keďže Poliaci z CD Projekt RED nám konečne naservírujú toľko očakávaný next-gen update. Stane sa tak presne 13:00 nášho času vo verziách pre Xbox Series X/S a PC. PlayStation 5 verzia príde toho dňa podvečer až večer a kto by očakával update pre Switch a old-gen všeobecne, bude si musieť ešte počkať niekoľko dní. Teraz nás však logicky zaujíma samotný zoznam vylepšení a noviniek všeobecne.

PC a next-gen bude vylepšený nasledovne:
Pridané globálne osvetlenie a ambientná oklúzia s ray tracingom.

Hráči na PC s kompatibilným hardvérom majú navyše ďalšiu možnosť zapnúť ray tracingové odrazy a tiene.

Do hry boli pridané rôzne módy a obsah inšpirovaný módmi s cieľom zlepšiť vizuálnu stránku a celkovú kvalitu hry. Okrem vlastných úprav sme zahrnuli aj niektoré obľúbené komunitné mody v oblastiach, ako sú vylepšenia prostredia a strihových scén, realistické chodníky a mnohé vylepšenia dekorácií.

Medzi komunitou vytvorené a inšpirované modifikácie patria:
- The Witcher 3 HD Reworked Project by HalkHogan
- HD Monsters Reworked od Denroth
- Úchvatné scény v reálnom čase od teiji25
- Nitpicker's Patch od chuckcash
- Opravy mapy sveta od Terg500

Zvýšené textúry na 4K pre rôzne postavy vrátane Geralta, Yennefer, Triss, Ciri, Eredina a ďalších.

Všetky hlavné postavy vrátane Geralta teraz vrhajú vlastné tiene vo vysokom rozlíšení aj mimo cutscén. Okrem toho bolo opravené prestrihávanie vlasov cez brnenie, ako aj niektoré ďalšie problémy s prestrihávaním brnenia.

Vylepšenia prostredia:
- Pridaný nový typ počasia - "Šedá obloha"
- Aktualizované textúry oblohy
- Vylepšenia vegetácie a vody
- Rôzne vylepšenia sietí
- Vylepšené niektoré vybrané VFX
- Aktualizované globálne osvetlenie prostredia
Pridaná technológia AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) 2.1

Pridaný fotografický režim, ktorý hráčom umožňuje robiť úžasné fotografie vo svete Zaklínača 3.

Pridaná možnosť pozastavenia hry počas prestrihov.

Pridaná možnosť alternatívnej kamery, ktorá je bližšie k hráčovej postave a ktorá dynamickejšie reaguje na boj a pohyb. Toto nové nastavenie nájdete v ponuke Možnosti → Hra v časti Prieskum, Boj a Vzdialenosť kamery od koňa.

Špecifiká pre PC

Pridané grafické nastavenie "ULTRA+" na PC, ktoré výrazne zvyšuje vizuálnu vernosť hry. Grafické nastavenia dostupné na ULTRA+ ovplyvňujú:

- Počet postáv v pozadí
- Kvalitu tieňov
- Hustota trávy
- Kvalita textúr
- Rozsah viditeľnosti lístia
- Kvalita terénu
- Kvalita vody
- Úroveň detailov

Pridaná podpora DLSS 3. K dispozícii len na kompatibilnom hardvéri.

Špecifiká pre konzoly novej generácie

Vylepšená celková kvalita grafiky na konzolách novej generácie. Vrátane vylepšených textúr, zvýšenej vernosti, kvality tieňov, väčšej vzdialenosti kresby a hustoty davu.

Režim sledovania lúčov - poskytuje globálne osvetlenie sledované lúčmi a ambientnú okluziu s dynamickým škálovaním rozlíšenia s cieľom dosiahnuť 30 FPS pre PlayStation 5 a Xbox radu X.

Režim Performance Mode - zabezpečuje plynulejšie hranie so zameraním na 60 FPS s dynamickým škálovaním rozlíšenia pre PlayStation 5 a Xbox Series X.

Verzia Xbox Series S nemá žiadne funkcie sledovania lúčov. Režim Quality Mode poskytuje zvýšené rozlíšenie a lepšiu vernosť obrazu so zameraním na 30 FPS, zatiaľ čo režim Performance Mode sa zameriava na 60 FPS a uprednostňuje plynulejšie hranie pred vizuálnou kvalitou.

Implementované používanie adaptívnych spúšťačov a haptickej spätnej väzby na ovládačoch PS5 DualSense.

Pridané karty aktivít pre systém PS5.
Online funkcie

Pridaná funkcia krížového postupu medzi platformami. Vaše najnovšie uloženia sa automaticky nahrajú do cloudu, takže môžete ľahko pokračovať tam, kde ste skončili na iných platformách. Krížová progresia poskytuje najnovšie uloženie pre každý typ uloženia. Táto funkcia sa sprístupní po prihlásení do vášho účtu.

Prihlásením sa do programu MY REWARDS v hre Zaklínač 3: Divoký hon môžu hráči získať:

- Meče deväťchvostej líšky
- Zbroj Bieleho tigra zo Západu
- Súpravu brnenia Dol Blathanna
- Kartu švába
Ďalší obsah

Pridaná nová vedľajšia úloha V tieni večného ohňa v meste Velen. Odmeny sú inšpirované sériou Zaklínač od Neftlixu.

Pridaný alternatívny vzhľad pre Púpavu inšpirovaný seriálom Zaklínač od Netflixu. Môžete ho zapnúť v ponuke Možnosti → Hra.

Pridaná alternatívna sada nilfgaardskej zbroje inšpirovaná seriálom Zaklínač od Netflixu. Môžete ho zapnúť v ponuke Voľby → Hra.

Pridaný čínsky a kórejský hlasový komentár. Dostupnosť na konzolách sa líši podľa regiónu.

Rôzne vylepšenia a zmeny ruského voice-overu vrátane opráv zrýchlených/spomalených hlášok v drvivej väčšine scén.

Zmeny v kvalite života

Pridaná možnosť rýchleho obsadenia podpisu. Umožňuje prepínať a nahadzovať značky bez otvorenia radiálnej ponuky. Nájdete ju v ponuke Možnosti → Hra.

Pridaný nový predvolený filter mapy. Nový filter skrýva niektoré ikony, napríklad "?" a ikony lodí, aby sa znížil neporiadok ikon na mape. Tieto ikony môžete opäť zapnúť pomocou prepínača režimu mapy "Všetko".

Upravená minimálna výška pre poškodenie pri páde, vďaka čomu môže hráč prežiť pády z väčších výšok.

Bylinky je teraz možné okamžite vylúpiť jedinou interakciou - bez dodatočného okna s korisťou.

Pridané možnosti, ktoré dynamicky skryjú minimapu a ciele úloh, keď nie ste v boji alebo nepoužívate Zaklínačove zmysly. Nájdete ich v ponuke Možnosti → Video → Konfigurácia HUD → Skryť minimapu počas prieskumu a Skryť ciele počas prieskumu.

Pridaná možnosť spomalenia chôdze pri hraní s ovládačom. Teraz môžete spomaliť chôdzu ľahkým zatlačením ľavej páčky dopredu.

Pridaná možnosť alternatívneho režimu šprintu pri hraní s ovládačom. Aktivuje sa ťuknutím na ľavú páku. Nájdete ju v ponuke Možnosti → Nastavenia ovládania.

Pridaná možnosť, aby zamykanie cieľa nebolo ovplyvnené inverziou kamery. Nájdete ju v časti Voľby → Nastavenia ovládania.

Vylepšená radiálna ponuka, takže bomby, skrutky a vreckové predmety možno teraz dynamicky prepínať bez otvorenia inventára.

Pridaná možnosť zmenšenia veľkosti písma pre titulky, rozhovory NPC a voľby dialógov. Nájdete ju v časti Voľby → Video → Konfigurácia HUD.

Pridané rôzne ďalšie drobné opravy, úpravy a zmeny kvality života vrátane niekoľkých tajomstiev, ktoré majú hráči objaviť.

Hrateľnosť

Pridaný mód Full Combat Rebalance 3 od Flash_in_the_flesh, ktorý obsahuje zmeny vyváženia a rôzne opravy hrateľnosti. K tomuto módu sme pristupovali s kuratelou, pričom niektoré prvky boli ďalej upravené oproti tomu, čo nájdete v predvolenom móde, zatiaľ čo iné prvky boli vynechané.

Scavenger Hunt (Hon na mrchožrúta): Vlčie školské vybavenie - bol opravený problém, pri ktorom sa nedala otvoriť truhlica v Signálnej veži.

From Ofier's Distant Shores - Opravený problém, pri ktorom mohol chýbať diagram v truhlici v skrýši banditov.

Ťažké časy - Opravený problém, pri ktorom Geralt nemohol hovoriť alebo odovzdať list kováčovi.

Rýchly ako západné vetry - Opravený problém, pri ktorom mohla úloha niekedy zlyhať napriek víťazstvu v konských pretekoch.

Ozveny minulosti - Opravený problém, pri ktorom sa po porážke Fogletov mohla úloha zaseknúť a nebolo možné hovoriť s Yennefer.

Wine Wars - Opravený problém, pri ktorom nebolo možné dokončiť úlohu, ak hráč počas prieskumu zničil jedno z požadovaných hniezd príšer.

Opravený problém, pri ktorom v určitých scenároch nebolo možné vyčistiť opustené miesto Ruined Inn nachádzajúce sa na južnom pobreží Ard Skellig.

Opravený problém, pri ktorom súprava Grandmaster Wolven Set nevyžadovala predmety Mastercrafted.

Rôzne drobné opravy úloh a scén.

DALŠÍ

CGwillWin