hw
recenze
SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL

SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze
SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze
16:08, 07.03.2022

Je to už rok, čo sme sa tu spoločne stretli, prihováram sa teraz priamo vám, milovníkom pokrývok herných stolov všetkých druhov a veľkostí, aby sme si na ten pomyselný stôl spoločne vyložili klady a zápory akéhosi kráľa všetkých podložiek - asi by v tomto prípade sedel lepšie titul kráľovnej. Dánsky výrobca profesionálneho herného náradia totižto v tom čase uviedol na trh produkt QcK Prism Cloth a keďže ja sám sa riadim heslom; čím väčší, tým lepší, požiadal som distribútora o test tej vôbec najväčšej verzie, a teda 5XL. Výsledky môjho bádania si môžete prečítať v samostatnom článku, avšak aby som zachoval istý punc investigatívnej žurnalistiky krútiacej sa okolo hier a hardvéru, rozhodol som sa onoho distribútora osloviť ešte raz a tentokrát siahnuť po trocha kompaktnejších rozmeroch.

S týmto slona neprikryjete

Klik pro zvětšení (SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze)

Ešte než sa dostaneme k meritu veci a vysvetlím vám, prečo som vlastne začal testovať znova to isté, zopakujeme si spoločne pár známych faktov. Rad QcK Prism je dostupný v celkovo piatich veľkostných rozmeroch, kde všetko začína spodobnením s podložkou na pivo a končí až u plachty vhodnej na skrytie slona afrického (to bol prípad môjho minuloročného testu). Verzia 3XL je štylizovaná do rozmerov 1220 x 590 x 4 mm s tým, že ona hrúbka štyri milimetre je rovnaká samozrejme u všetkých ďalších veľkostí. Tam, kde na test 5XL verzie som musel siahnuť po rustikálnom stole vhodnom na hostinu pre dvadsať ľudí, je už o dva rady nižší veľkostný variant predsa len prístupnejším kamarátom. Podložka je vyrobená z prémiových materiálov a tam, kde spodná, pogumovaná strana zabraňuje akémukoľvek pohybu po stole, sa tá vrchná stará o prívetivé prostredie pre jazdu vašich myší a rovnako tak vás priam láka si na ňu položiť ruky - luxusný a hebký efekt, na aký si zvyknete už pri prvom pohladkaní. Okraje lemuje nylónová trubica schopná viesť RGB osvetlenie, ktoré naopak vychádza z malej plastovej základne umiestnenej na ľavej strane - z nej samozrejme vychádza rovnako dostatočne dlhá USB kabeláž.

Ako sme na tom po roku?

Klik pro zvětšení (SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze)

Dizajnový aspekt s jemne vykrojenými okrajmi mi bol sympatický už v roku 2020 a nič sa na tom nezmenilo ani po roku, ale keďže som chcel akýsi priami súvis v prípadnej degradácii kvality, siahol som po objednávke takmer totožného produktu. Zaujímalo ma, ako sa po dvanástich mesiacoch intenzívneho používania celá podložka takzvane zosunula, ak vôbec, a či sú tam navonok badateľné rozdiely. Jedného krásneho rána, zatiaľ čo vonkajšia snehová pokrývka dosahovala výškovej úrovne pol deci ostrého alkoholu, sa pred kanceláriou zjavil podivne nahnevaný zamestnanec istej nemenovanej kuriérskej spoločnosti, aby mi s hundraním vložil do rúk netypicky tvarovaný balík - neviem, jeden by si myslel, že ten predvianočný zhon im prospieva. Balenie, až na proporcie čo do hrúbky a dĺžky, bolo samozrejme identické ako u 5XL verzie a výrobca z Dánska si jednoducho potrpí na kvalitu aj v tomto ohľade. Po rozvinutí a letmom priložení okrajov novotou páchnucej QcK k už len páchnucej QcK som nezbadal žiadne zásadné rozdiely. Dajme teraz bokom skutočnosť, že staršia verzia by potrebovala trocha vydrhnúť a zbaviť sa škvŕn z nápojov a iných vecí a sústreďme sa na okraje. V tomto smere môžeme hovoriť o kvalite 1:1.

Dvojzónové RGB osvetlenie môžete regulovať cez SteelSeriees softvér

Klik pro zvětšení (SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze)

Všetky švy držiace niť ovinutú okolo trubice zotrvali na svojom mieste. Spodná pogumovaná časť nevykazovala žiadny stupeň opotrebovania a čo je zaujímavé, tak ani samotný tvar sa nijako nezmenil. Prečo píšem, že sa nezmenil tvar? V minulosti som totižto už mal tú česť s párom takto orientovaných výrobkov a bolo pomerne vtipné sledovať, ako sa textilné vlákna pod tlakom rúk rozťahujú a z XL verzie sa stáva pomaly ale iste XXL verzia (niečo, ako keď som si raz natiahol uniformu hviezdnej flotily z detských čias na moje proporčne oveľa objemnejšie telo). Efekt rozťahovania sa však v prípade SteelSeries QcK Prism Cloth nekoná a to je ostatne ďalší argument, prečo ostať tejto firme verný. Hodnotiť samotnú tkaninu a jej vlákna schopné nechať myš krásne sa kĺzať a súčasne neskresľovať prácu optických snímačov hardvéru by bolo asi už úplne zbytočné. Kvalita RGB osvetlenia ostala nemenná a opäť som si mohol prostredníctvom prehľadného softvéru skorigovať svetlá s ďalším príslušenstvom od SteelSeries a dokonca aj nastaviť druh oznámení prichádzajúcich cez Discord - užitočná a dozaista praktická funkcia. Čo ešte viac dodať? Celý princíp zapojenia a nestarania sa nijako nezmenil, avšak ten, kto sa chce pohrať s nastavením podložky, nájde v už spomínanej aplikácii všetko potrebné.

Tak zase o rok?

Klik pro zvětšení (SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze)

Nie, nemyslím, že bude nutné sa o rok zase vracať k tomu istému a hľadať čo i len minimálne rozdiely v kvalite vyššie opisovaných podložiek. SteelSeries QcK Prism totižto ponúka vysoký štandard, aký môže vo finále zraziť dole len zlá údržba zo strany konzumenta (sem tam je nutné ten prach zotrieť mokrou handrou a rovnako nie je vhodné na podložkách tohto formátu organizovať zabíjačky, hostiny ani rituálne obety kilových balení čipsov). To, k čomu boli dané produkty určené, sú však schopné zvládať dlhodobo a, ako ste čítali v texte vyššie, zvládajú to s gráciou a štýlom.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti SteelSeries

Klik pro zvětšení (SteelSeries QcK Prism Cloth 3XL - recenze)


CGwillWin