hw
SteelSeries uvádí zcela novou produktovou řadu, mikrofony Alias

SteelSeries uvádí zcela novou produktovou řadu, mikrofony Alias
16:16, 03.10.2023

Společnost SteelSeries, přední světový výrobce herních a esportových periferií, uvádí na trh mikrofony Alias. Zcela nová produktová řada a vůbec první mikrofony speciálně vyvinuté pro hráče a streamery nabízí vynikající výkon podpořený aplikací Sonar.

S více než 20 lety zkušeností v oblasti vývoje a návrhů produktů, představuje SteelSeries, značka číslo 1 v oblasti prémiového herního zvuku, mikrofony Alias, umocněné aplikací Sonar, a vyhlašuje: „Nyní hráči konečně získali hlas.“

Novinky jsou určené pro streamující hráče, kterým dosavadní nabídka mikrofonů neumožňovala potřebnou dynamiku a omezovala je v široké svobodě použití. SteelSeries po třech letech intenzivního vývoje přichází s řešením, které výrazně usnadňuje produkci a umožňuje tvůrcům dostat se díky spojení vhodného hardwaru a softwaru na úroveň profesionálních studií i bez kompletního štábu.

„Pro mnoho lidí není hraní jen zábava, ale vášeň a životní styl. Vlastnit to nejlepší příslušenství znamená dokonalý zážitek v každém okamžiku,“ říká Ehtisham Rabbani, SteelSeries CEO, a dodává: „SteelSeries se desetiletí snaží přinášet na trh inovativní produkty, nejlepší ve své třídě, a to se stejnou vášní, jakou do hraní vkládají sami hráči. Uvedením našich mikrofonů Alias a aplikací Sonar dáváme možnost současným hráčům, streamerům a obecně všem tvůrcům obsahu a budoucím generacím vytvářet skvělý obsah po mnoho dalších let.“

Mikrofony využívají vlastní 1“ (25mm) kondenzátorovou kapsli, která je 3x větší než standardní, aby bez problémů zachytila hlas hráče. Přesně vyladěná kardiodní charakteristika a snímací plocha bublinového tvaru minimalizuje hluk v pozadí. Toto provedení přesně odpovídá charakteristikám mikrofonů používaných v TV vysílání a nahrávacích studiích. Jedná se o optimální řešení pro přesný a působivý hlas. Spolu s mikrofony je dodáván na míru vyrobený držák absorbující, resp. eliminující různé nárazy a vibrace, což umožnuje tvůrcům uvolnit emoce. Výsledkem je elegantní provedení, skvěle zapadající do hráčského nebo streamerského koutku.

Výkon mikrofonu umocňuje také speciálně vyvinutá dedikovaná aplikace Sonar. Bezplatný software vytváří prostředí profesionálních studií a poskytuje vše v jednom, vše co streamer potřebuje pro vysoce kvalitní produkci. Streameři mohou využít nezávislý 10pásmový parametrický ekvalizér s přednastavenými režimy pro hluboké vokály, přesně vyvážení a mixování signálů. Funkce ClearCast AI potlačuje okolní hluk. Aplikace Sonar je kompatibilní se standardními nástroji pro nahrávání/vysílání jako jsou OBS, StreamLabs apod. Využívá výkon procesoru, nikoli grafické karty tak, aby nedocházelo k poklesu snímkové frekvence ve hře. Spojením mikrofonů Alias a aplikace Sonar je dosaženo špičkové kvality vysílání, čistého zvuku a celkově snadného ovládání.

Řada Alias debutuje na trhu se dvěma modely – Alias a Alias Pro:

SteelSeries Alias – kombinace všestrannosti a vysoké kvality zvuku

Alias ruku v ruce s aplikací Sonar je první mikrofon od základu navržený speciálně pro hráče tak, aby kvalita odpovídala 24bit/48kHz mikrofonům studiové kvality a aby zachytil každý detail s maximální přesností.

Indikace úrovně hlasitosti je k dispozici na pětistupňovém LED indikátoru na přední straně mikrofonu a umožňuje hráčům mít okamžitý přehled, a to i v případě ztlumení mikrofonu, kdy se na této pozici objeví velké červené X. Odposlech ve sluchátkách je možný připojením sluchátek přes 3,5mm jack.

Mikrofon nabízí RGB podsvícení směřující dolů pro možnost další personalizace.

Připojení k počítači zajišťuje klasický USB konektor a v duchu Plug & Play/Say je velmi snadné. Pohodlné ovládání má hráč na dosah ruky přímo na přední straně mikrofonu, kde má možnost nastavit hlasitost a odposlech nebo ztlumit mikrofon.

SteelSeries Alias Pro – studiová kvalita pro hráče

Alias Pro je kvalitní XLR mikrofon studiové kvality s předzesilovačem Stream Mixer s 48V phantom napájením poskytující čistý, vysoce přesný 24bit/48kHz zvuk. SteelSeries tak jako první v oblasti herního příslušenství uvádí XLR Stream Mixer předzesilovač umožňující mixování zvuku do jakéhokoli počítače díky dvěma USB portům a podpoře aplikace Sonar.

Pro snadnou správu signálů je Alias Pro vybaven funkcí Drag ‘n’ Drop Audio Routing, díky níž mohou streameři rozlišit a mixovat až 5 zvukových kanálů a každý individuálně nastavit tak, aby ve výsledku tvořily dokonalý výstup pro publikum.

Ovládací prvky jsou po ruce včetně základní úpravy zvuku, jako je zesílení mikrofonu, ztlumení, ale také lze namapovat další funkce pro mixování a ztlumení konkrétních kanálů a sledovat jejich úrovně na LED indikátoru okolo ovladače měnícího se od zelené přes oranžovou k červené barvě. Další atmosférické RGB podsvícení je ve spodní části stanice.

Mikrofony Alias, Alias Pro a příslušenství jsou celosvětově k dispozici prostřednictvím www.SteelSeries.com a u lokálních prodejců za doporučené koncové ceny:

SteelSeries Alias za 199,99 euro
SteelSeries Alias Pro za 349,99 euro
SteelSeries Boom Arm za 99,99 euro

Aplikace SteelSeries Sonar je zdarma ke stažení na webové stránce steelSeries.com


DALŠÍ

CGwillWin