Microsoft vyhral dôležitý súd a je pripravený pohltiť Activision Blizzard

Microsoft vyhral dôležitý súd a je pripravený pohltiť Activision Blizzard
12:38, 12.07.2023

Som osobne presvedčený o tom, že jedna z veľkých streamovacích televízií nám čoskoro ponúkne filmové alebo seriálové spracovanie mapujúce dramatický vývoj akvizície medzi Microsoftom a Activision Blizzard.

Donedávna to totižto, s najväčším obchodom v rámci technologického sveta, vyzeralo pre Microsoft skutočne biedne. Po tom ako regulačný úrad vo Veľkej Británii (CMA) neschválil celý obchod, prišiel na radu súdny spor s americkým regulačným úradom (FTC). Jeho výsledkom mohla byť definitívna stopka pre MS, keďže akvizíciu musí schváliť štvorka v zložení; Európska únia, CMA, FTC a čínsky SMR, avšak dnes už je jasné, že všetko visí na odvolaní vo Veľkej Británii.

Microsoft totižto na domácej pôde uspel a reakciou CMA bolo vyjadrenie; že sa s Microsoftom zrazu chcú stretnúť a rokovať o podmienkach schválenia. Celý obchod musí však byť uzatvorený do 18. 7. 2023, čo je termín konca akvizičnej dohody - ak by sa tak nestalo, MS má dve možnosti. Buď s Activisionom uzatvorí novú akvizičnú dohodu, alebo obchod zruší a zaplatí zmluvnú pokutu vo výške troch miliárd dolárov.


DALŠÍ

CGwillWin