Redfall nebude takým aký si myslíte

Redfall nebude takým aký si myslíte
08:53, 09.01.2023

Priznám sa bez mučenia, že som veľkým fanúšikom hier spoločnosti Arkane Studios, konkrétne pobočka v Austine sa aktuálne sústredí na vývoj nového titulu Redfall, ktorý bude výnimočný tým, že sa bude po prvý krát jednať o hru, ktorá je hrateľná v kooperácií, čo je pre štúdio tak trochu krok do neznámych vôd.



Vďaka tomu, že štúdio Arkane patrí pod Bethesdu, ktorá bola kúpená Microsoftom, stal sa z tohoto titulu exkluzívny titul pre platformu PC a konzole Xbox.

Pre Gamesradar sa aktuálne rozhovorili vývojári Harvey Smith a Ricardo Bare, ktorý sa pokúsili prirovnať svoj titul k aktuálne už existujúcim hrám. Vzhľadom na to, že sa jedná o kooperatívnu hru až pre štyroch hráčov niet divu, že hráči hľadali podobnosti hlavne u titulov, ako napríklad Left 4 Dead alebo Back 4 Blood. Toto prirovnanie však bolo vývojármi vyvrátené a oni sami vidia podobnosti skôr s hrami, ako je Far Cry alebo dokonca S.T.A.L.K.E.R.

Tituly od Arkane mi vždy imponovali, pretože v sebe mali kus originality a nebola to len ďalšia hra v poradí... to čo bol pre mňa problém hlavne u posledného Deathloopu bol gunplay, ktorý nebol výborný ani v titule Prey. Autori sú si toho očividne vedomí a vzhľadom na to, že Redfall by mal byť dosť založený práve na gunplayi požiadali o pomoc frajerov z iD Software, ktorý... ak by som to mal vystihnúť decentne majú nejakú tu skúsenosť práve so strieľačkami.

Redfall by mal doraziť do obchodov a exkluzívne do Game Passu v prvej polovici roka potom vám určite napíšeme svoje dojmy a recenziu.

DALŠÍ

CGwillWin