hw
Oculus vzdává boj proti Revive

Oculus vzdává boj proti Revive
10:25, 25.06.2016

Alespoň něco se lidem podařilo. Nepopulární rozhodnutí Oculus Rift, že bude mít exkluzivní tituly, které nepůjdou na jiném VR headsetu, se zdá být minulostí. Tedy respektive "exkluzivní" tituly zůstanou stále, ale už nebude tak aktivně blokovat použití ostatních headsetů.

Aplikace Revive totiž umožnila obejít exkluzivitu, koupit hru v Oculus Store a hrát na vašem drahém HTC Vive. Oculus rychle zareagoval a přidal hardware kontrolu, jež zabránila Revive ve fungování. Za tento krok sklidil ještě větší kritiku než za samotné zavedení exkluzivit.



Mezitím autoři Revive vymýšleli přístup, který už hraničil s tím, že by snadno pomohl pirátství. Což samozřejmě podle jejich slov nebyl nikdy účel (nikdy to není cíl homebrew vývojářů, ale zneužije se to). A nevím zda kvůli tomuhle, ale Oculus Rift udělal krok zpět. V nejnovější verzi totiž odstranil HW check a tudíž nic nebrání Revive ve fungování, což už potvrzují hráči. Vývojáři Revive také potvrdili, že končí s vývojem aplikace, která měla zrušit DRM na HW straně.

Ve výsledku tím co Oculus říká je, že s exkluzivitami nekončí. Stále si stojí za tím, že jsou pro "zdravost" VR trhu dobré. Ale nehodlá je HW vynucovat, takže šikovnější uživatelé jež použijí nějakou obezličku (Revive), aby si hru zahráli na jiném headsetu nebude nijak omezovat. Přece jenom je lepší, když člověk si hru koupí, než že stáhne cracklou verzi, která nemá HW check. Dobrý krok od společnosti, který přece jenom pomůže tomuto mladému odvětví, kterému zoufale chybí něco jako "standard".


DALŠÍ

CGwillWin