hw
recenze
Govee RGBIC TV Light Bar

Govee RGBIC TV Light Bar - recenze
Govee RGBIC TV Light Bar - recenze
18:14, 15.05.2024

Na lokálny trh aktuálne naplno vstúpil čínsky výrobca inteligentného osvetlenia Govee. Ak ste sa s uvedenou značkou doteraz ešte nemali možnosť bližšie zoznámiť, určite vás poteší informácia, že ich portfólio výrazne presahuje bežné RGB LED pásiky. Mám, samozrejme, na mysli tie nalepovacie svetielka, čo si hráči cielene inštalujú kade-tade po zaprášenom nábytku, len aby šialenou svetlenou diskotékou odviedli pozornosť od neuložených špinavých tanierov so zaschnutým segedínskym gulášom. Je to práve Govee, kto vám aktuálne ponúka ambientné svetlá doslova od výmyslu sveta, nech už je reč o hardvéri určenom do interiérov alebo exteriérov. Preto sa v nasledujúcom období budem snažiť otestovať aspoň nejakú časť z nich. Pred časom som vám ponúkol pohľad na cenovo dostupný upgrade v rámci televízneho vybavenia, išlo o model Govee TV Backlight 3 Lite, ktorý pomocou kamery dokáže nenásilným spôsobom prenášať atmosféru z obrazovky mimo jej rámec. Dnes nastal čas povedať si bližšie o produkte Govee RGBIC TV, ktorý je, mimo iného, svojou filozofiou podobný práve spomínanému TV Backlight 3 Lite.

Ďalší dielik skladačky

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Ako som spomínal už v úvode, portfólio produktov od Govee je v istom smere unikátne hlavne preto, že ho dokážete medzi sebou, na štýl modulárneho hardvéru, jednoducho prepájať. Pôsobí ako obrovské blikajúce puzzle, ktoré viete nastavovať v individuálnej podobe, ale rovnako vám je umožnené ho rozblikať jedným jediným zdrojom. Ak vám to znie zbytočne komplikovane, tak opak je pravdou, keďže na obsluhu toho všetkého vám stačí jedna jediná aplikácia. Najlepší príklad je práve toľko proklamovaná kamera s rybím okom a pás (TV Backlight 3 Lite), ktoré som testoval v rámci značky Govee ako prvé a ktoré bolo následne jednoduché prepojiť s RGBIC TV. Čo to teda ten RGBIC TV vlastne je? Ide o dva svetelné stĺpy s variabilným umiestnením (môžete si ich postaviť kdekoľvek v okolí televízora a monitora), ktoré sú napájané jedným jediným káblom. Jedná sa o USB-C kábel, ktorý vedie do identického rozbočovača, aký má TV Backlight 3 Lite, čo síce zjednodušuje zapojenie, ale na druhú stranu, ak RGBIC TV prepojíte so spomínanou kamerou, zostane vám za televízorom už druhá rovnaká škatuľka. Stĺpy majú výšku 38 centimetrov pri výkone 24 W a v balení je k nim pribalená dvojica stojanov. Jedna súprava je určená na klasické položenie stĺpov na zem alebo nábytok a druhá je vybavená lepiacou podložkou, vďaka čomu si viete svetlá prilepiť na zadnú stranu televízora (bonusom je možnosť ich 90-stupňového náklonu).

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Práve príležitosť nalepiť oba stĺpy na zadnú stranu monitora alebo televízora pridávajú Govee RGBIC TV Light Bar istú samostatnosť, špeciálne voči spomínanej kamere. Kto si nepraje, aby sa mu prenášalo dianie z obrazu na stenu a ide mu skôr o ambientnú kulisu s dostatočnou svietivosťou, stačí, aby si zadovážil „lacnejšie RGBIC stĺpce“ a nalepil si ich skryte za svoju zobrazovaciu techniku.

Jedna aplikácia vládne všetkému

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Govee RGBIC TV Light Bar sú samy o sebe predovšetkým klasickým zdrojom ambientného svetla, ale v momente, kedy som ich prepojil s TV Backlight 3 Lite, dokázal som kopírovanie svetelných efektov z obrazovky rozšíriť od nej samotnej ešte ďalej. Pochopiteľne, testované stĺpy vedia fungovať separátne a môžete si ich svetelnú prezentáciu korigovať nezávisle na prípadnom zapojení snímaču obrazu, avšak, osobne vidím zmysel práve v tom pokúsiť sa o toto prepojenie a tým docieliť natiahnutie celistvej ambientnej linky čo najďalej od televízora. Govee Home aplikácia vám cez BT párovanie umožní správu update balíčkov a súčasne ich aj spárovať do jedného prezentačného celku, to všetko v rámci vašej smart domácnosti. Proces nie je vyložene náročný aj keď sa treba trocha bližšie oboznámiť s možnosťami spomínanej aplikácie, ktoré sú viac ako bohaté. Samozrejmosťou je hlasové ovládanie, či už cez Amazon alebo Google asistenta, a mimo filmového a hudobného profilu je vám rovnako k dispozícii aj herný režim. Hranie hier so sprievodným RGB efektom vnímam ako maximálne kontroverznú tému a osobne plne chápem ľudí, ktorým vyložene prekáža zámerné vyrábanie diskotéky na pozadí videohry. Potenciál tu je však hlavne v súvislosti s párty hrami alebo šialenými kooperačnými arkádmi, kde nejaké to antre na štýl kolotočov nemôže až tak prekážať, ba naopak, dokáže perfektne dopĺňať atmosféru.

Pre 40 a 70 palcov veľké TV

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Samostatné využitie svetelných stĺpov RGBIC odporúča výrobca v kombinácii s televízormi v rámci uhlopriečok od 40 – 70 palcov v prípade, ak produkt skombinujete práve s kamerou a pásom v Govee TV Backlight 3 Lite, celková využiteľnosť sa logicky ešte navyšuje. Páčilo sa mi, že priamo v aplikácii je možné zadefinovať presne nielen pozíciu oboch stĺpov, ale rovnako tak si prispôsobiť ich 30 samostatných zón. Pokiaľ máte svoju domácnosť vybavenú hromadou ambientného osvetlenia od iných značiek než je práve Govee, možnosti prispôsobenia a podpora štandardu Matter vám s celistvosťou ladenia výrazne pomôžu. Po stránke materiálu ide vyložene o plast, konštrukčná pevnosť je dostatočná a o niečo vyššia váha základne v kombinácii s pevným stojanom zabraňujú tomu, aby sa stĺpy jednoducho prevrátili. Govee RGBIC TV Light Bar sa na našom trhu predáva za smiešnu sumu okolo 70 eur a ich jasnou prednosťou, mimo vysokého stupňa svietivosti a príjemného rozptylu do strán, je široká všestrannosť. Počas testovania som nenarazil na žiadny zásadný nedostatok či prípadne problémy ohľadom funkčnosti, a preto váš prípadný záujem o kúpu akéhosi štartovného RGB balíčku od Govee môžem len a len odobriť.



Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)

Za poskytnutie produktu na recenzi ďakujeme spoločnosti TygoTec

Klik pro zvětšení (Govee RGBIC TV Light Bar - recenze)


CGwillWin