Zachrání perníkový táta Multiversus?

Zachrání perníkový táta Multiversus?
22:04, 02.01.2023

Multiversus mohl být novým typem hry, která stejně jako Fortnite mohla těžit z obrovské základny známých postav jako jsou králík Bugs Bunny, Rick a Morty nebo třeba Tom a Jerry. Po úvodním spuštění to však vypadá, že hráči nejeví o titul zase takový zájem, jak si možná tvůrci představovali a nastává tak logická otázka, jak dlouho ještě bude multivesmír udržitelný, než se rozhodnou ho od toho našeho definitivně odtrhnout.

Podle posledních statistik se propojené vesmíry totiž pomalu ale jistě vyprazdňují. Zatímco v červenci při spuštění bylo online v průměru až 67 000 hráčů a při špičce až přes 150 000, v září to bylo už jen něco málo přes 8,500 v průměru a okolo 22,037 v topu, což je vcelku zásadní propad, alespoň co se Steamu týká. Podle těchto statistik navíc sešup pokračuje a za posledních 30 dní hraje v průměru najednou maximálně necelých 1200 bojovníků a v topu 2500. Podle jiných stránek zase hraje v době psaní tohoto článku necelých 1800 hráčů, což je žalostně málo. Vývojáři se však nevzdávají a zahájili druhou sezónu, během které mají v plánu naservírovat další známé postavy.

Jednou z nich by mohl být i "perníkový táta" Walter White. Ačkoliv seriál Breaking Bad nepatří přímo do stáje Warner Bros., není vyloučena stejně jako v případě Fortnite kooperace s třetími stranami. To, že by se Walter mohl v rámci potrhlé hopsačky objevit ostatně naznačil samotný designer herních postav v rámci Twitteru když reagoval na komentář fanouška hry, který dlouhodobě lobuje za přidání táty do hry.

Zdali se jedná o pouhé lákání na hru a Walter se v průběhu roku vůbec neobjeví nebo na něj skutečně dojde si budeme muset počkat. Otázkou zůstává, zdali mají vývojáři se hrou nějaké větší plány nebo jen budou v rámci druhé sezony přidávat postavy a doufat, že se čísla hráčské základny zvýší. Osobně bych na to příliš nesázel.


DALŠÍ

CGwillWin