Akira Yamaoka a Masahiro Ito v strašidelnom evente WoT

Akira Yamaoka a Masahiro Ito v strašidelnom evente WoT
14:38, 23.10.2020

Legendárny hudobný skladateľ a majster temných tónov Akira Yamaoka, teda človek bez ktorého by dnes legenda série Silent Hill sotva žiarila tak jasne, sa opäť vrátil k spolupráci so spoločnosťou Wargaming (pred troma rokmi pripravil a produkoval hudbu do World of Tanks). Opäť s ním ostávame vo vodách online bitiek na bojovom poli posiatom kanónmi a tentokrát si Akira pre nás pripravil nový obsah do Halloween eventu, a dokonca nebol sám z teamu "SH", ktorý prispel svojou genialitou, keďže po jeho boku zasadol aj Ito Masahiro (art director série Silent Hill). Viac sa dozviete z priloženej tlačovej správy nižšie.

Klik pro zvětšení (Akira Yamaoka a Masahiro Ito v strašidelnom evente WoT)

Hráči budou společně bojovat s obludnými tanky a hrát podle zvláštních pravidel při odkrývání „Mirny-13“ 

Mezi 26. říjnem a 9. listopadem se uskuteční tradiční halloweenská akce. Tvůrci World of Tanks jsou nadšeni, že můžou pozvat tankisty na největší halloweenskou událost ve své 10leté historii! Ve spolupráci s Masahirem Item, uměleckým ředitelem a designérem Mon-ster v univerzu Silent Hill a Akirou Yamaokou, hvězdným skladatelem stojícím za stejnou děsivou sérií – World of Tanks nabídnou opravdu originální halloweenský zážitek.

Ve zcela nové akci PVE coop se hráči musí spojit, aby zachránili svět a odhalili tajemství města Mirny-13. Pomocí týmové práce a taktické spolupráce budou muset překonat nástrahy skutečně temných sil.

"Inspirováni představivostí Ito-sana a Yamaoka-sana - nechali jsme náš tým běhat divoce ve strašidelné sezóně a jedinečnou coop mechanikou; tento PVE event rozhodně nebude jako ty předchozí, “říká Max Chuvalov, ředitel publishingu World of Tanks. "Ale pozor, ti, kdo to budou chtít dát sami, tak učiní na vlastní nebezpečí. Týmová práce je pro tento Halloween klíčová a je to jediný způsob, jak porazit strašlivé nepřátele. “

Hráči budou procházeni čtyřmi měnícími se světy v Četách po pěti, jež budou v halloweenském módu jezdit ve speciálně upravených tancích IX. úrovně a odemknou příběh Mirny-13 v průběhu hraní.

„Práce na letošní halloweenské akci pro World of Tanks byla velmi zajímavá a obohacující zkušenost,“ říká Masahiro Ito. "Kombinace vášnivých umělců ve Wargamingu a naše společná vize jedinečné a děsivé události to všechno umožnila. Moje předchozí díla jsou známá svou znepokojivou atmosférou, mrazivými příběhy a děsivými zvířaty, takže hráči World of Tanks jsou snad připraveni všechny tyto Halloween zažít! “

Během celé akce budou mít tankisté přístup k jedinečnému obsahu, přičemž budou mít do hlavní hry speciální členy posádky, 3D styly a kamufláže a také hromady zkušeností a kreditů. Budou dokonce moci získat 3D skiny navržené samotným Masahiro Ito a zároveň si užít strašidelnou ambientní stopu pro hangár halloweenského eventu vytvořený Akirou Yamaokou!

Aby sme vám však ponúkli a trocha viac exkluzívny náhľad do zákulisia, ponúkam vám kompletný preklad interview s majstrom temných tónov z poza tajomného kopca.

- So svetom tankov spolupracujete od roku 2017, čo vás na hre láka?

Veľmi obdivujem, ako sú tanky prezentované. Hra mňa zaujala jedinečným pocitom z historicky presných detailov, čo je zvyčajne dosť ťažké realizovať. Myslím si, že vývojový tím World of Tanks odviedol skvelú prácu pri jeho tvorbe a zároveň aj pri dodatočnom rozširovaní obsahu.

- Hráte World of Tanks? Ak áno, aké sú vaše obľúbené národy, tanky?

Japonská úroveň 5, Chi-Nu Kai, to je moje. Nie, že by bol som bol super silný, ale ako Japonec mám veľmi rád dizajn tohto tanku.
- Ako hodnotíte celkovú hudbu vo World of Tanks?
Je to úžasné. Zvukoví dizajnéri medzi sebou spolupracujú viac ako príkladne. Sú to odborníci na vysokej úrovni a práve to ma núti chcieť sa stať členom ich tímu!

- Aká bola vaša inšpirácia pri vytváraní skladby pre halloween akciu vo World of Tanks?

Už som mal STEM (zvukové klipy), ktorý som dostal od zvukového tímu World of Tanks. Odtiaľ som čerpal väčšinu inšpirácie. Je to ako varenie, máte veľa prísad a používate ich na varenie. Používanie už existujúcich súborov na vytváranie komplexnej hudby.

- Povedzte nám o svojej účasti na príprave skladby pre nové podujatie.

Už predtým som pracoval s World of Tanks na inom projekte, a preto som nakoniec rád kývol na druhé kolo. Som nadšený, že môžem byť súčasťou tohto nového World of Tanks spojeného s jedinečnou zvukovou linkou.

- Použili ste pri skladaní skladby nejaké špeciálne techniky alebo nástroje?

Tentokrát sme už mali, ako som povedal, súbory STEM, takže to bolo ako robiť remix. Snažil som sa využiť existujúce súbory a vyvážiť ich. Skúšali sme napríklad predpokladať, aký by bol najlepší zvuk pri hraní daného režimu.
- Ovplyvnil COVID stupeň interakcie s tímom tankov?
Bolo to trochu sklamanie, že sme nemohli bezpečne navštíviť priamo mesto Minsk, aj keď sme nemali problémy s online komunikáciou. A keďže sme už v minulosti pracovali spolu, nejaké zvláštne predstavovanie nebolo nutné.

- Povedzte nám niečo o samotnom režime, podarilo sa vám sprostredkovať atmosféru "hrôzy"?

Hudba vám poskytne realistický zážitok. Nie je to síce SF, ale dodáva to univerzu World of Tanks nový rozmer. Na začiatku výroby mi povedali, že hudba, ktorú som vytvoril, je trochu strašidelná (smiech) - tak som sa snažil sústrediť na to, aby znela skôr viac originálne ako strašidelne.
- Poviete nám niečo o svojich súčasných plánoch?
Dám vám všas vedieť ;)

DALŠÍ

CGwillWin