recenze
The Tiny Bang Story

The Tiny Bang Story - recenze
The Tiny Bang Story - recenze
12:00, 24.04.2020

Produkcia nám dobre známej indie spoločnosti Amanita Design, teda firmy Jakuba Dvorského, dnes už dokáže inšpirovať a motivovať aj ďalších začínajúcich nadšencov do produkcie hier pre nezávislú scénu, čoho výsledkom je evidentne aj existencia logickej arkády The Tiny Bang Story. Tá sa nám do rúk dostala vo verzii pre Nintendo Switch a keďže nejde o nejaké prvoplánované parazitovanie na hrách formátu Machinarium a Samorost, rozhodol som sa jej venovať pár hodín svojho času.

Statické, ale cez to všetko príjemné na oko

Klik pro zvětšení (The Tiny Bang Story - recenze)

Vývojárom z Colibri Games sa nedá uprieť chuť potešiť oko diváka krásne nakreslenými scénami, ktoré však neobsahujú žiadnu formu animácii. Na rozlohe piatich kapitol si tak prejdete sériou nehybných, ale cez to všetko krásnych obrázkov, ktoré síce nenesú žiadny text, ale zato skrývajú tridsiatku puzzle hádaniek. Ich vyriešenie je spojené priamo so schopnosťou vypozorovať skryté predmety a súčiastky, ktoré autori zámerne prekryli bežnou kulisou. Motivácia, čo do príbehu, asi nikoho nijako nenadchne, keďže tu je reč o malej a pokojnej planétke, ktorej obežnú dráhu skríži meteorit a úlohou vás, záchrancov, je postupné obnovenie tamojšieho spoločenstva.

Ideálny formát pre Switch

Klik pro zvětšení (The Tiny Bang Story - recenze)

Formát týchto silne archaických adventúr je priam šitý na mieru tabletu a telefónu, čím sa výsledný port pre konzolu Nintendo Switch dozaista ponúkal. Jeho spracovanie tak logicky ponúka interakciu cez dotykovú obrazovku, čím sa plnenie hádaniek o to sprístupní, nech už držíte Switch v akejkoľvek polohe. The Tiny Bang Story je nenáročná zábava ako pre mladšie publikum, tak aj pre starých harcovníkov, ktorí si potrebujú trocha oddýchnuť od súčasnej ponuky akčných hier. Zrak sa im pokochá sympatickými obrázkami, zároveň si uši rady zvyknutú na desiatku krásnych a relaxačných skladieb znejúcich na pozadí a aj keď hádanky nemôžem kategorizovať ako silne náročné, nejedná sa zase o úplne banálne prekážky, ktoré by ste preleteli so zatvorenými očami.

Ručne kreslený art má v tomto prípade silné slovo

Cez všetky výhody pri hraní Switch verzie sa ale musím silno ohradiť voči finálnej cenovke. The Tiny Bang Story si v aktuálnom porte na Nintendo žiada investíciu cca 10 Dolárov, čo je napríklad oproti cene za PC formát (aktuálne 0,99 Centov) dosť veľká priepasť. Pokiaľ sa vám ale v roku 2011, kedy hra vyšla v originále, nepodarilo k nej dostať a hľadáte niečo na ukojenie hladu po tomto type adventúr v prostredí systému Switch, môže sa pre vás cenovka javiť ako pramálo malá prekážka.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Colibri Games

Klik pro zvětšení (The Tiny Bang Story - recenze)

Recenzovaná verze: Nintendo Switch
DOBRÉ
60%
CZECHGAMER
Príjemná logická adventúra so statickým pozadím a prehnanou cenou

CGwillWin