Včera představené novinky v Borderlands 3

Včera představené novinky v Borderlands 3
08:22, 02.05.2019

Včera večer nám Randy a jeho parta představili Borderlands 3 konečně v akci. Hodinová show mluvila o základních věcech, které tvoří Borderlands 3. Někdo může říci, že je to ta samá hra, kterou už jsme tu měli třikrát. Já říkám, že je to jedině dobře, protože všichni chceme nové Borderlands, a ne něco úplně jiného (trapné pokusy jako Batttleborn jsme tu už měli). Proto je nesmírně potěšující, že trojka neztratila nic ze svého pitomého humoru, ale zároveň zvládne přidat dost věcí, které ji pomohou zapadnout do dnešního světa.

Klik pro zvětšení (Včera představené novinky v Borderlands 3)

Už jenom možnosti pohybu jsou rozšířené. Lezení na vyšší překážky a skluz, jsou přesně tak akorát pokročilé mechaniky, které oživí pohyb v soubojích, aby vše vypadalo šmrncovněji. Dokonce jsme mohli vidět něco jako ground pound. Novinkou jsou také různé módy střelby, které jde přepínat na zbraní. Pistole tak kromě kulek může střílet i rakety. Nově hráče jsou schopni zvednout ze země i NPC, což při solo hraní určitě přijde vhod. Postavy mají tři stromy schopností a jsou odemčené od začátku, jen je stačí přepnout, aby hráč mohl používat hlavní schopnost. Čtveřici elementů z předchozích her doplňuje radiace, která po zabití nepřítele způsobí explozi. Jinak souboje s bossy a jejich úvodní obrazovky jsou zpět. A vývojářský tým má celou skvadru lidí, kteří tvoří bossy a jsou nesmírně cool.

Jak už jsem psal tuhle, tak loot má kromě level požadavků ještě gearscore. Podstatné jsou pro co-op dvě věci. Lze zapnout instanční loot, tudíž každý hráč vidí svůj vlastní unikátní loot a žádný cizák z matchmakingu vám ho nevyfoukne. A také, že se levely škálují na jednotlivé hráče, takže není problém hrát s kamarádem, který je o x úrovní dále a bavit se. Ve starých Borderlands to bylo nemožné. Jinak lze zapnout i classic mode, kde vše bude fungovat jako postaru.

Klik pro zvětšení (Včera představené novinky v Borderlands 3)

Hodně důrazu tvůrci dávají tomu, že hra nebude unavovat prostředím. Takže kromě klasické Pandory se podíváme na jiné planety. K tomu všemu bude sloužit vesmírná loď Sanctuary III, která bude sloužit jako základna. To je novinka v sérii a najdeme tu všechny staré známé. Moxxi tu má svůj bar, Marcus, Tannis, Elle, Maya, prostě všichni. Jo a Claptrap si potají staví přítelkyni :) Takže zde budeme obcházet NPC, customizovat auta u Elle, upgradovat zbraně u Marcuse, přijímat zabíjení oblud od Hammerlocka. Pozitivní je, že pokud mineme v misi nějaký loot, tak se objeví na lodi. Něco jako má Destiny Postmastera. Svou místnost si půjde upravovat. Loď budeme sdílet s co-op parťáky, ale jako Tower v Destiny sloužit asi nebude. Z lodi budeme moci lítat v reálném čase na planety, podobně jako třeba ve Warframe k seskoku na planetu slouží Drop Pod.

Streameři hráli na planetě Promethea, což je domovská planeta Atlas Corporation. Ta je pod útokem konkurenční společnosti Maliwan, takže tady se business spory řeší trochu zostra. O příběhu se zmiňovat nebudu, ten si můžete prohlédnout na videu z prezentace. Nepřátelská dvojčata už známe a naší partě šéfuje Lilith, naše oblíbenkyně ze série. Zdaleka jsem nepokryl vše, co je nového, a ještě úplně nemám prozkoumané vlastnosti postav. Včera byla ukázaná siréna Amara a voják Zane, oba vypadají, že se hrají skvěle. Pokud si chcete přečíst v bodech co vše bylo zmíněno, tak níže přikládám pěkný reddit thread.

Ve výsledku se dá říci, že Borderlands 3 na první pohled nezklamali a naopak potěšili. Jsou vše, co bychom si mohli od pokračování této klasiky přát a zdá se, že ve spoustě věcí ignorují moderní trendy, a to je dobře. Od hry nás dělí už jenom něco málo přes čtyři měsíce a mezitím se hra ukáže jak na E3, PAX, ale také na Gamescomu.

Livestream Text Updates from r/Borderlands


DALŠÍ

CGwillWin