recenze
Genesis Pallad 500

Genesis Pallad 500 - recenze
Genesis Pallad 500 - recenze
12:00, 28.02.2019

Spoločnosť Genesis sa vám asi primárne spojí s akýmkoľvek príslušenstvom k stolným ale aj prenosným PC, ktoré sme si ostatne už na našej stránke neraz ukazovali a samozrejme hlavne testovali. V tejto súvislosti sa však spomínaná firma rada sem tam vyhne svojej zavedenej ceste a prinesie na scénu niečo užitočné, čo priamo nesúvisí len s počítačmi v pravom slova zmysle. V tejto kategórii sa nedávno ocitol aj ich herný batoh s označením Pallad, ktorého kvalitu si dnes rozoberieme kúsok po kúsku.

Nemajte strach, číslovka 500 za názvom ruksaku neznamená cenovku v eurách.

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 500 - recenze)

Pallad 500 je v zásade kategorizovaný ako herný batoh, avšak jeho spracovanie a množstvo odkladacích priehradiek a vačkov ho samozrejme nemusí v tomto ohľade nejako limitovať. Ak sa vám teda samotný ruksak zapáči a radi preferujete prenášanie rôznych vecí kade tade po svete, tento čierno červený krásavec vám môže byť hodne nápomocný. V súčasnosti sa predáva za obstojnú sumu pohybujúcu sa okolo 1000 Kč a s ohľadom na použité materiály, ako aj celkový prvý dojem po rozbalení, sa nebudete s určitosťou cítiť okradnutým zákazníkom. V tomto smere som bol, takzvane na prvý dotyk, viac ako spokojný. Pevný nylonový úplet kombinovaný s koženkou a poddajnou výplňou na zadnej strane (perfektne cez ňu preráža vzduch a tak sa nestane, že po hodinách nosenia by ste mali na tričku slanú podobizeň Elvisa) vám padne takpovediac krásne na chrbát a každý, kto si ho bude chcieť zobrať na dlhšiu túru, určite docení niekoľko spôsobov poistenia proti uvoľneniu z ramien. Turistika volá vaše meno!

Sem nastrkáte snáď úplne všetko, a to vrátane slnečných okuliarov.

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 500 - recenze)

Výrobca s hrdosťou prezentuje práve tento ruksak ako výsledok konzultácií medzi jeho dizajnérmi a profesionálnymi eSport hráčmi. Kam až v tomto ohľade siaha pravda, vám ja teraz tlmočiť s určitosťou nebudem, avšak rozhodne ma potešila výborná kapsa na notebook (v rozmeroch od 15,6 až po 17,3), ktorú Genesis tituluje označením Air Cell System. Vďaka nemu je váš nielen herný miláčik chránený pred akýmkoľvek extrémnym poškodením, ktoré by pramenilo z nehody vás samotného (až do takéto extrému, že je totižto Pallad schopný sa obrazne postaviť pred letiaci projektil), alebo v akomkoľvek nepriaznivom počasí. Tu sa však v krátkosti pozastavím so svojou vlastnou skúsenosťou, keďže aj cez evidentné údaje o nepremokavosti batohu sa mi pri silnom lejaku dostala voda do niekoľkých bočných komôr. Osobne si myslím, že sa to stalo práve na základe veľkého dôrazu kladeného na toľko proklamovanú vzdušnosť, ale našťastie som v daných oddeleniach mal len powerbanky, ktoré sú na podobné veci stavané. Do sekcie, kde odpočíval laptop, sa žiadna voda nedostala.

Bezpečnostná kapsa, kapsa na doklady, kapsa na psa...

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 500 - recenze)

Aby ste si spravili dokonalú predstavu, čo všetko je možné do útrob tohto schopného nosiča nastrkať, vypíšem vám tu niekoľko názorných zostáv, ako to ja nazývam. Skúšal som batoh naplniť doslova na prasknutie a vždy som tam naložil viac, než bol prvotný odhad. Úplne bez problémov si tak môžete so sebou zobrať konzolu Xbox One (nech už pôvodnú, alebo S a prípadne aj X), a to vrátane kabeláže a v jednom prípade aj menšej trafostanice (majitelia spomínanej platformy vedia na čo narážam). Do priehradky na slnečné okuliare som s ľahkosťou vložil akýkoľvek gamepad (Xbox, PlayStation 4, Switch) a samozrejme že ostalo ešte dostatok miesta aj pre skutočných zberateľov fyzických médií. Nech už som tam fakticky strčil Xbox alebo PlayStation, stále ostalo dosť miesta na posledné Nintendo (Switch a 3DS spolu bok po boku) a ďalších niekoľko centimetrov priestoru, na čo len chcete. Týmto si síce takmer úplne zahatáte hlavnú časť ruksaku, avšak k dispozícii je vám štvorica menších oddelení po stranách, a to vrátane kvalitného systému zipsu. Pokiaľ nepatríte medzi fanúšikov konzoly a dávate prednosť už spomenutým notebookom, stane sa pre vás Pallad 500 menšou verziou čiernej diery bez dna.

Špeciálna extra priehradka tu nesie ikonku prenosnej klávesnice, ako aj herných slúchadiel.

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 500 - recenze)

Výrobca síce udáva niečo o maximálnom zaťažení, ktoré by nemalo presiahnuť 10 Kg, ale ja osobne som jeho radu ignoroval a niekoľkokrát ho jemne preťažil. Cez to všetko nepraskol ani jeden šev a nedošlo k poškodeniu. Aj cez jemné rozpaky v súvislosti s nejasným zatekaním vody do niektorých priestorov sa mi osobne Pallad zapáčil a pri spomínanej cene je to vec doslova za pár halierov, ktorá vám bude slúžiť dlho a poctivo. Dokonca vás vďaka reflexným prvkom nezrazí auto skôr, než prinesiete svoj cenný náklad do cieľovej stanice.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Pallad 500 - recenze)


CGwillWin