akce
preview
Skyrim Switch Hands on

Skyrim Switch Hands on - preview
Skyrim Switch Hands on - preview
08:11, 01.09.2017

Bethesda Game Studios nám šesť rokov dozadu, pod dlhom čakaní, konečne vložila do rúk posledný diel série The Elder Scrolls V: Skyrim, čo si už dnes možno väčšina z vás len matne vybavuje. Hra sa pre nasledujúce obdobie stala nielen predmetom obdivu, ale aj rôznych portov, ktoré neminuli ani súčasnú generáciu v podobe Xbox One a PlayStation 4. Jeden by si myslel, že Skyrim už neuvidíme na ničom inom, avšak to by nesmela na scénu doraziť evolúcia v prenosnom hraní v podobe konzole Switch. Práve tá sa už od začiatku tohto roku šíri svetom ako mor a popularita logicky prináša nové možnosti distribúcie a portov. Skyrim samozrejme nie je tento príklad, každopádne ide aj o prísľub možnej ďalšej podpory pre budúcnosť Switch.

Klik pro zvětšení (Skyrim Switch Hands on - preview)

Nemecký Gamescom nám dal možnosť skúsiť ešte nedokončenú verziu práve vo Switch podobe a preto sa teraz v krátkosti môžeme pozrieť na to, ako Skyrim šlape vôbec premiérovo, čo do celej série, na stroji od japonského Nintenda. Trošku zamrzí fakt, že som osobne nemal možnosť skúsiť priamo TV režim a musel som sa uskromniť s prenosným prevedením, každopádne je jasné, že práve handheld nastavenie bude u majiteľov tohto portu v časovej prevahe, a to po celom svete. Písať vám tu o tom, že Skyrim je jednoducho Skyrim, by bolo asi zbytočné. Túto RPG značku určite dobre poznáte a aj keby ste nejakým zázrakom nikdy neskúsili priamo gameplay, tak videá vás dostanú do obrazu raz dva. V prípade Switch verzie sa port obohatí o pohybové ovládanie, ktoré však rovnako nebolo možné v Kolíne otestovať.

Čo som si však mohol otestovať, bola celkovo dosť často rozoberaná technická stránka. Skyrim beží v handheld režime viac ako slušne. Po grafickej stránke sa vyrovná posledným verziám mimo PC a samozrejme asi najviac hráči docenia plynulé snímkovanie a elimináciu doskakovania textúr. Napasovať schému ovládania na obe verzie gamepad zariadení pre Switch nebol žiadny problém a tak som aj z tohto hľadiska nemal čo negatívne komentovať. Skyrim je jednoducho naozaj stále kvalitnou zábavou a nech už máte pocit, že v tomto prípade ide o zbytočný port alebo vás snáď Switch verzia pohoršuje, uvedomte si, koľko konzumentov po celom svete vždy túžilo užívať si práve Skyrim v pohodlí svojej toalety.



CGwillWin