Quake Champions představuje nový mód a starého dobrého Visora

Quake Champions představuje nový mód a starého dobrého Visora
10:53, 13.05.2017

Další kolo uzavřené bety začalo a každý, kdo se jí účastní ji určitě hraje (kromě mě, protože nejsem doma), ale i přesto nás Bethesda nenechává jen tak v klidu hrát a dál postuje nové a nové informace o Quake Champions, který má hodně dobře našlápnuto, aby se stal králem arénových stříleček (ne že by konkurence byla zrovna velká, ale třeba to nakopne Epic, aby zamakali na novém Unrealu). Nově oznámený mód Sacrefice bude hlavní herní variantou na všech velkých esport turnajích a pokud to s Quakem myslíte vážně, měli byste se na něj zaměřit.

Ve zkratce jde o kombinaci CTF a control point (nebo domination atd.), kdy musíte odnést vlajku (v případě QC je to Soul, ale prostě vlajka) z neutrálního území k týmovému obelisku a tam ji nějakou dobu udržet. Pokud se vám to povede třikrát, vyhráváte. Zatímco máte vlajku na svém území, může se nepřítel pokusit jí ukrást a odnést do svojí báze. Celkem jednoduchá pravidla, což je ale dobře, protože Quake je zkrátka rychlá hra a na taktizování je tu jen omezený prostor, důležité jsou především reflexy. Na druhou stranu, protože se hraje vždy 4v4, je potřeba se s ostatními sladit na složení vašeho týmu a vybrat si i ty správné šampiony.

Třeba starého dobrého Visora, který se z Q3 dostal i do Champions. Kus železa na ksichtě mu zůstal, nově dostal Ruský přízvuk a even more badass smích, což už může být samo o sobě důvod proč za něj hrát. Ale i jeho skilly nejsou úplně k zahození, aktivní schopnost piercing sight vám umožní vidět skrze zdi a bude se hodit hlavně pro týmové módy. Pasivka grasshopper říká, že při strafe-jumpech nemá žádný limit na rychlost, jež může získat, takže pokud máte dostatečný skill, dokážete předběhnout i flashe. A jako vždy připomínám, pokud nemáte přístup k betě, zkuste se do ní přihlásit na oficiálních stránkách, třeba se na vás usměje štěstí a budete moc zfragovat pár noobů.

DALŠÍ

CGwillWin