Spolupráce Nintenda a hodinek Tag Heuer se posunula na další level

Spolupráce Nintenda a hodinek Tag Heuer se posunula na další level
12:51, 24.10.2022

V minulém roce jsme vás informovali o nové spolupráci švýcarského výrobce Tag Heuer a Nintendo, který se projevila limitní edicí hodinek Super Mario Connected Watch, což jsou hodinky spadající do kategorie „smart watch“.

TAG Heuer a Nintendo nyní navazují na loňský model dvěma novými mechanickými chronografy (zjednodušeně hodinky se stopkama) s prvky odkazující ke hře Mario Kart. První z nich je "konvenční" verze hodinek TAG Heuer Formula 1 a druhý je Super Mario Formula 1 Tourbillon. Tourbillon patří k nejsložitějším hodinářským komplikacím což většinou odpovídá i ceně.

Klik pro zvětšení (Spolupráce Nintenda a hodinek Tag Heuer se posunula na další level)

Model Formule 1 bude vydán v množství 3 000 kusů. Má rozměr 44 mm a vyroben bude z nerezové oceli. Uvnitř subciferníku na devíti hodinách je vyobrazen Mario ve své typické motokáře a na ciferníku je výrazný šachovnicový vzor. Nejzábavnější kousek najdete v okénku s datem, kde se pravidelně každý pátý den místo tradičních číslic setkáváte s různými obrázky z Mario Kart hry, jako je banán nebo červená houba. Samotné hodinky s černou leštěnou keramickou lunetou s nápisem Mario Kart pohání strojek TAG Heuer Calibre 16. Na dýnku (zadní část) hodinek je opět vyobrazený Mario v motokáře. Hodinky jsou vodotěsné do 200metrů a budou stát 4.300 dolarů.

Druhé hodinky F1 Tourbillon, mají rozměr 45 mm a jsou vyrobeny z titanu. Jejich větší dynamičnost je podtržena, tím, že v tourbillonu můžete sledovat jak Mario, Bullet Bill a Spiny Shell jezdí neustále dokola.

Klik pro zvětšení (Spolupráce Nintenda a hodinek Tag Heuer se posunula na další level)

Kromě toho je na celém povrchu číselníku použit velmi výrazný červený design. Luneta je opět keramická. Na zadní straně pouzdra je průhledné dýnko, kde jsou na rotoru rytiny Mario Kart. Hodinky pohání chronometricky certifikovaný kalibr Heuer 02T a budou limitovány daleko menším počtem 250 kusů. Vodotěsnost hodinek je 100m a cena lidových 25.600 dolarů. Oboje Hodinky jsou k dostání od minulého týdne.

Tahle spolupráce docela dává smysl, protože firma Tag Heuer je odjakživa spojena s automobilovými závody a také jejich záliba v automatických chronografech přesně sedí se závodní hrou Mario Kart. Hodinky s tourbillonem při své cenovce a limitaci 250 kusů najdou své kupce určitě, protože už dříve proběhla spolupráce mezi vysokou hodinařinou a kreslíři animovaných postaviček. Hodinek Formule 1 je opravdu docela dost, takže předpokládejme, že budou ještě nějakou dobu k sehnání. Symboly v datumovce jsou určitě zábavný nápad, představte si, že je například devátý den v měsíci a druhý den zjistíte, že je to červená muchomůrka.


DALŠÍ

CGwillWin