Režisér prvého filmu Silent Hill tvrdí, že pracuje na pokračovaní

Režisér prvého filmu Silent Hill tvrdí, že pracuje na pokračovaní
22:10, 08.06.2022

Prvá filmová adaptácia slávneho herného hororu Silent Hill z roku 2006 je dodnes považovaný za jeden z nalepších filmov podľa videohry. Dôvodom bola skutočnosť, že režišer Christophe Gans pristúpil k celej téme ako milovník predlohy a spolu s perfektným scenárom od mena Roger Avary dali dohromady unikát. Na priamom pokračovaní však už Gans nepracoval, čo malo svoje kvalitatívne následky a jeho práca celkovo ustupila do úzadia.

Dnes sa však 62 ročný Gans pripomína vyhlásením, z ktorého v radoch fanúšikov herného hororu musí logicky nastať vzrušujúca vrava. Gans totižto tvrdí, bez toho aby jeho slová natera Konami odobrilo, že pripravuje nový film Silent Hill zasadený opäť do vernej hernej predlohy a navyše súčasne pripravuje aj filmovú adaptáciu ďalšej temnej legendy a tou je Fatal Frame.

Mám dva projekty hororových filmov s Victorom Hadidom. Pracujem na adaptácii videohry Project Zero. Film sa bude odohrávať v Japonsku. Hlavne nechcem hru vytrhnúť z jej japonského prostredia strašidelného domu. A tiež pracujeme na novom Silent Hille. Projekt bude vždy ukotvený v atmosfére malého amerického mestečka, spustošeného puritánstvom. Myslím, že je čas urobiť nový diel.

Ostáva nám tak len dúfať, že sa skutočne niečo takéto deje a raz si opäť zájdeme do kina na nový SH.

DALŠÍ

CGwillWin