Prečo CD Projekt žiada peniaze cez Kickstarter?

Prečo CD Projekt žiada peniaze cez Kickstarter?
05:59, 08.09.2021

Jedna z najväčších herných spoločností v Európe, čiže nám dobre a notoricky známa firma CD Projekt RED, sa aktuálne objavila s Kickstarter kampaňou čo automaticky vyvolalo dosť silné vášne medzi ich čoraz početnejšou komunitou neprajníkov a odporcov (hovoríme tu predovšetkým o skupinke vytvorenej na základe nie práve dokonalého výsledku okolo Cyberpunku 2077).

Samotná kampaň pojednáva o snahe vydať zberateľsky orientovanú mangu zo sveta Wiedzmina, ide konkrétne o komiks The Witcher: Ronin, ktorej uskutočnenie si vyžaduje sumu 100 000 Dolárov (tá už sa samozrejme medzičasom vyzbierala a teraz majú poliaci na konte štvornásobok). Celá tá negácia na samotný fakt prečo CDPR zbiera peniaze ako nejaký nezávislý vydavateľ bez prostriedkov prišla však aj zo strany odbornej verejnosti, kde napríklad taký server Kotaku píše v ironickom duchu článok s nadpisom; "Malá nezávislá spoločnosť žiada peniaze".

Na jednu stranu by sme sa skutočne mohli pýtať v podobnom tóne, prečo jednoducho CD Projekt nezatiahne produkciu nejakého v úvodzovkách časopisu sám, avšak pointa je predsa len trocha iná a zvlášť v segmente v ktorom sa Ronin chce a ako vidíme tak aj bude pohybovať. Nejde tu o to že by CD Projekt nemal pár dolárov navyše (veď na Cyberpunk minuli historicky rekordnú sumu len za PR), avšak samotná kampaň im má dať ideálnu predstavu o záujme a presnom počte vydaných kusov do prvej vlny produkcie - aj o takomto strategickom pláne je Kickstarter a mnohé finančne zabezpečené spoločnosti ho na podobné účely využívajú (napríklad taký Dark Horse). Ak preto chcete na vlastné oči vidieť Geralta v krajine vychádzajúceho slnka, môžete si s predstihom zabezpečiť samotnú mangu ako aj hromadu bonusov. Kampaň potrvá ešte 19 dní.


DALŠÍ

CGwillWin