Streamoval svoj spánok a zarobil na tom 16 000 dolárov

Streamoval svoj spánok a zarobil na tom 16 000 dolárov
10:59, 21.02.2021

Zatiaľ čo sa milióny hráčov po celom svete snažia v súčasnej neľahkej pandemickej dobe aspoň čiastočne zlepšiť svoj rozpočet streamom videohier, iná sorta snaživcov na to ide z opačného konca. Máme tu slečny prehnuté cez opierky stoličiek, ktoré nás nenápadne lákajú na "donate" pomocou ženských zbraní ale rovnako aj originálnejšie nápady, aké pred piatimi mesiacmi predviedol 26 ročný chalan s prezývkou Asian Andy.

Ten svoj Twitch kanál použil na kontrolovanú simuláciu spánku, kde zatiaľ čo spal, jeho publikum mohlo využívať rôzne formy budíčkov v podobe prihadzovania peňazí na jeho konto. Výsledkom bola suma 16 000 dolárov, ktorá mu nabehla na konto len za sedem hodín. Tento zaujímavý nápad mu na čas zmenil život, ako sám konštatuje vo videu nižšie, keďže Andy údajne chodil len do školy a zarábal si prostredníctvom Uberu. Osobne si myslím, že toto tvrdenie bolo silne zavádzajúce, zvlášť ak si prebehnete čísla aké generuje jeho kanál, každopádne nič to nemení na skutočnosti, že jednoducho využil zaujímavý proces zárobku.

Nutné však podotknúť, že Asian Andy tento spôsob zárobku cez stream nevymyslel tak úplne sám. Kto pozná svet streamu tak mu určite bude niečo vravieť prezývka Ice Poseidon. Tento slávny, teraz už YouTuber (z Twitchu ho vykopli pretože streamuje zásadne všetko len nie hry a behá s kamerou po celom svete), sa v roku 2007 rovnakým spôsobom dostal k sume päť tisíc dolárov. Sám Ice je však v oblasti streamu veľkým priekopníkom a Asian Andy sa tak inšpiroval rozhodne u toho správneho.


DALŠÍ

CGwillWin