Autor Tetrisu Alexey Pajitnov miluje Tetris99

Autor Tetrisu Alexey Pajitnov miluje Tetris99
11:08, 17.06.2019

Šesťdesiat tri ročný pôvodom ruský inžinier Alexey Pajitnov, by mal byť známym každému jednému milovníkovi videohier a celkovej kultúry naokolo. Jeho životným dielom a v zásade celoživotnou obživou je totižto autorstvo kultovej arkády Tetris, ktorú po jemne rozpačitom úvode nakoniec dokázal "presadiť" z oblasti Ruska do USA.

Celkovo mu ostatne táto doba návratov priam vyhovuje, keďže Tetris sa za posledné dva roky teší obrovskej popularite, z čoho pramenia aj rôzne hry na rôzne technológie. Tou poslednou sa stal Tetris99, teda variácia na battle royale s klasickým základom. Alexey sa nedávno v jednom interview vyjadril práve na adresu hry Tetris99 a to vo viac ako pozitívnom zmysle.

Milujem túto hru. Môj syn mi bohužiaľ aktuálne ukradol Switch (smiech), takže si Tetris99 nemôžem naplno vychutnať. Ale hneď ako mi ho vráti, budem hrať znova a znova a znova. Ide o jednu z najlepších Tetris značiek minulého roka. Naozaj sa mi páči, ako sa to autorom podarilo.

No a na záver jedna zaujímavosť. Alexey, tvorca celej IP Tetris, sa priznal, že sa ešte nedokázal v hre Tetris99 umiestniť na prvej priečke a zatiaľ najlepšou pozíciou bol tretí stupeň víťazov.


DALŠÍ

CGwillWin