PUBG má 3 miliony na Xboxu a opravuje další chyby

PUBG má 3 miliony na Xboxu a opravuje další chyby
14:18, 15.01.2018

Xboxová verze sice přispěchala na poslední chvíli v loňském roce do programu Xbox Game Preview a neprezentovala se úplně hladkým startem. To jsou dva fakty, ale ani ty hru nijak nezbrzdili a hlásí obrovský úspěch na konzoli. Aaron Greenberg z Microsoftu řekl, že hra zaznamenala už 3 miliony hráčů na Xbox One (neznamená počet prodaných kopií). Což je i tak opravdu velké číslo za pouhý měsíc co je hra venku na konzoli.

Jelikož PUBG Corp. statečně bojují s bugy, glitchi a celkovým vyladěním hry, tak koncem minulého týdne vyšel další patch. Ten zlepšuje performance serveru a opět o něco zlepšuje "rubber banging" (pohyb jak na gumě), kterým hra trpí velmi. Opravujě nějaké případy pádu hry. A mimo jiné také opravuje závažnou chybu, která umožňovala hráčům se dostat pod mapu a být naprosto nesmrtelní až do konce hry.

K tomuto bugu se váže hezká historka, kterou sdílel jeden hráč na redditu. Na rozdíl od jiných, když objevil tuto chybu, tak namísto nahrání videa na youtube s nadpisem "Tip how to win every game of PUBG" nebo nějaký podobný click-bait, aby na tom vytřískal peníze. Napsal to přímo do fóra PUBG bez větších detailů jak chybu vyvolat. To však nezastavilo podvodu chtivé hráče. Začali mu psát zprávy na Xboxu, kde se vydávali za vývojáře z The Coalition (tvůrci Gears of War, pomáhají PUBG Corp.), aby jim poslal detaily jak chybu provést. Nebyl však hloupý a neskočil na triky podvodníků. Popsal postup zcela unikátním způsobem, včetně použití alobalu na antény routeru :) To jen pro odlehčení a představu, jak hráči rádi podvádí.


Ještě zpět k patchi. Ten přináší dvě podstatné změny do ovládání, které jako konzolový hráč, kvituji s povděkem. Nové schéma ovládání Type B, které umožňuje pohled přes mířidla zbraně podržením LT, tak jak jsme zvyklí téměř z každé FPS hry. Pro míření z pohledu třetí osoby v tomto nastavení funguje LB. Pro mou svalovou paměť to bude velká úleva. Druhou věcí je, že přepnutí na pistoli bylo vyřazeno z rotace tlačítka Y a přepíná se šipkou nahoru, kde se cyklí s melee zbraní. Také dobrá změna k zpřehlednění toho, co hráč dělá.


DALŠÍ

CGwillWin