preview
FIFA 18

FIFA 18 - preview
FIFA 18 - preview
11:36, 07.09.2017

Blíží se nám září, a to je neklamným znamením, že se na nás z dílny vývojářů z EA Sports mílovými kroky řítí nový ročník fotbalové záležitosti FIFA, letos s číslovkou 18. Ta letos dorazí konkrétně 29. září a tak se již můžeme začít pomalu těšit na to, co nový díl dlouholeté série přinese.

Klik pro zvětšení (FIFA 18 - preview)

Frostbite na plný plyn

Jak je již zvykem, čeká na nás mnohem širší databáze reálných týmů a hráčů, kterou konkurenční tituly nedisponují, a tak si zajisté na své přijdou všichni, kteří mají rádi reálné soupisky a data. Již FIFA 17 se uvedla přechodem na nový engine - Frostbite - který bude letos využit naplno, takže se rozhodně máme na co těšit i co se technického zpracování týče. Tato informace se ovšem netýká majitelů konzole Nintendo Switch, na kterou nejnovější fotbal od EA také vyjde. Na Switchi se totiž budeme muset obejít jak bez nového enginu, tak i nové funkce, o které bude "osmnáctka" obohacena na výkonnějších strojích.

Klik pro zvětšení (FIFA 18 - preview)

Novinky jsou vítány

Novinek, které autoři prezentovali pro letošní ročník, není vůbec málo. Poprvé bychom se měli setkat se záležitostí Stories (Příběhy), která doplní populární režim Ultimate Team Legends. Ve zkratce se bude jednat o to, že klasické kartičky tak jak je známe budou doplněny u zajímavou vlastnost u fotbalových legend, které nebudou k dispozici pouze v jedné variantě, ale ve více, reprezentujících jednotlivé milníky v jejich kariéře. Důležitou informací je, že prémiové verze karet nebudou k dostání skrze klasické balíčky, nýbrž pouze v časově omezených, které budou k mání pouze ve speciálních čtvrtečních kouscích. Stejně tak bude hratelný i druhý ročník režimu Journey (Cesta), kde budeme opět sledovat kariéru Alexe Huntera. Tentokráte navážete na úspěchy, na které jste s Alexem dosáhli v loňském ročníku a budete pokračovat i mimo anglickou ligu, jelikož nakouknete například i do Brazílie či USA. Hlavním promotérem hry bude populární útočník madridského bílého baletu, Cristiano Ronaldo, jehož tvář najdeme také na obalech všech verzí a tak není divu, že bude hrát i jednu z důležitých rolí v Alexově příběhu. Snad se tedy druhý pokus vytvořit příběhový režim zadaří o něco lépe než v sedmnáctém ročníku.

Klik pro zvětšení (FIFA 18 - preview)

Motivace je tu též

V módu Ultimate Team se dočkáme také menších inovací. Půjde o ligy pro jednoho hráče a vaším úkolem bude porážet týmy vytvořené ostatními hráči, ale ovládané umělou inteligencí. Zde budete moci získat hodnotné bonusy, avšak i tato novinka se, jak již bylo avizováno, týká pouze platforem PC, PS4 a XONE. Osobně se na nový ročník v redakci velmi těšíme a doufáme, že nám EA letos naservírují ten nejlepší fotbal, který je v současné době k dispozici. A co víc? Zahrajeme si i za Spartu!



CGwillWin