akce
preview
Gravel Hands on

Gravel Hands on - preview
Gravel Hands on - preview
14:47, 28.08.2017

Nedávno sme tu spoločne riešili otázku, akou mierou prispieva národ Talianov k hernému biznisu a k celkovej produkcii videohier snáď pri hororovke The Town of Light a úplne sme zabudli na spoločnosť Milestone S.r.l., ktorá je už od roku 1994 výhradným tvorcom závodných značiek, ktoré dokázali pretaviť do možnosti produkovať nielen Moto GP ale aj WRC a podobne. Výčet ich úspechov ostatne zastrešuje dlhá tradícia a tak som aktuálne v Kolíne s radosťou prijal možnosť hodiť očkom na ich najnovší projekt s názvom Gravel.

Klik pro zvětšení (Gravel Hands on - preview)

Práve Gravel zastupuje menej zaužívaný názor, že spraviť závodnú hru, ktorá by bola schopná vytvoriť kompromis medzi arkádou a simuláciou, je výzva, ale nič nemožné. Poďme však pekne postupne. Jeden z hlavných vývojárov tejto značky nám prezentoval ambicióznu skladbu možností, ktoré budú vo finále publikované na PC, PS4 a XOne. Prakticky ide o offroad záležitosť, ktorá získala hneď 19 ostrých licencií na vozidlá v deviatich kategóriách, čo jej vo výsledku hodilo na štarte až 70 vozidiel. Autori neskôr plánujú 19 DLC expanzií, ktoré sa budú rozdeľovať na platené a free tak, aby konzument nemal pocit, že si zakúpil polotovar, ale aby zároveň bol schopný doceniť dodatočnú prácu autorov.

Klik pro zvětšení (Gravel Hands on - preview)

Jazdiť terénom a na asfalte sa bude na 18 mapách, ktoré sa potom delia do štyroch herných režimov. Ten prvý sa dá charakterizovať ako maximálny free offroad, ktorého obsah zatiahne závodníkov do extrémnych oblastí lesov a hôr. Demo verzia postavená na skorej alfe nám naznačila vysoký grafický potenciál a aj keď som Gravel testoval na PC, vďaka Xbox gamepadu som sa cítil ako doma. Poďme teraz v krátkosti k tomu spomínanému nastaveniu. Ak niekto preferuje čistú simuláciu, tento projekt mu bude určite pochuti a čo je zaujímavé, kedykoľvek si práve takýto režim môže zase preklopiť na arkádu alebo jednoducho zvoliť kompromis medzi oboma. Osobne som sa viac prikláňal práve k arkáde a aj napriek tomu som bol schopný vyletieť z trate a odhaliť tak prepracovanú deštrukciu samotných áut.

Klik pro zvětšení (Gravel Hands on - preview)

Mladšiu generáciu určite poteší možnosť krátko po kolízii vrátiť čas o pár sekúnd naspäť a skúsiť tak napraviť to, čo sa stalo (alebo vlastne už nestalo). Samotné trate, čo má dopad aj na výber vozidiel a ich druh (máme tu rally klasiky ako aj obrovské mašiny vhodné na Paríž Dakar), sa potom tiež separujú. Okrem otvorených tu nájdete blatom zasypané okruhy, asfaltové ležaté osmičky plné ostrých zákrut či dokonca súboje s bossmi, ktoré bude prenášať fiktívne televízne médium a zdielať tak opakované záznamy z najrôznejších uhlov. Čo sa týka počasia, tak to má byť plne dynamické a komu by nevyhovovala akákoľvek nepredvídateľnosť, tak si môže všetko prispôsobiť podľa svojich potrieb. Z toho, čo som mal možnosť otestovať (vyskúšal som každú trať), tak na mňa Gravel pôsobil ako zaujímavý pokus priblížiť sa veľkému počtu automobilových nadšencov, čo môže ale aj nemusí dopadnúť dobre. Uvidíme, ako sa tejto značke povedie budúci rok, zatiaľ sú moje dojmy vo všeobecnosti pozitívne.



CGwillWin