recenze
Dino Frontier

Dino Frontier - recenze
Dino Frontier - recenze
18:41, 22.10.2017

Po dlhšej dobe odpočinku sa aj naša sekcia opäť púšťa do testovania hier z kategórie virtuálnej reality a keďže ja jediný mám u nás dostatok plienok pre dospelých a to najväčšie vedierko na zvratky z celej redakcie, odniesol som si to teda aj v prípade recenzie na Dino Frontier. V zásade ide o druhý pokus presadiť sa s nejakou exkluzívnou prezentáciou na PlayStation VR zo strany firmy Uber Entertainment, kde práve prvá ich hra Wayward Sky dala veľké nádeje do ich budúcej práce a odniesla si slušné celosvetové kritiky.

Staňte sa starostom vo vlastnom interaktívnom westerne.

Klik pro zvětšení (Dino Frontier - recenze)

Nebudeme sa tu teraz točiť okolo evidentných faktov, ktoré si môžete vyčítať z obrázkov alebo videí. Dino Frontier je jednoduchá strategická zábava pre jedného, ktorú môžete ovládať pomocou Move ovládačov a ktorá vám nebude tlačiť na žalúdok, ale naopak, motivovať k vytvoreniu dokonalej sociálnej bubliny uprostred malého a značne zaprášeného mestečka s dinosaurami. Autorom evidentne prišlo vtipné prepojiť svet týchto dávno vyhynutých tvorov s kovbojmi a nech už vám to príde akokoľvek pritiahnuté za vlasy, tak myslím, že sa im to podarilo umne poskladať do jedného celku. Prvoradá je tu teda zábava a tej sa vám bude dostávať plnými hrsťami.

Move nikdy nefungovalo tak dobre ako v tomto prevedení.

Klik pro zvětšení (Dino Frontier - recenze)

Zámerne som vyššie spomínal strategický koncept, ktorý ale teraz musím upresniť. Dino Frontier je totižto viac budovateľskou stratégiou, než čímkoľvek iným. Cieľom vás, vodcov budúcej a dúfajme aj prosperujúcej komunity, je postupne zrovnávať terén a na ňom stavať potrebné prvky pre fungujúcu štruktúru osady. V ponímaní akcie sa tak musíte rukami oháňať ako nemotorná godzilla. Buď niečo ničíte, alebo naopak tvoríte. Vaše ruky sú ruky akéhosi boha, čo znamená že môžu priviesť ľuďom zdroj vody a samozrejme ich aj v prípade neposlušnosti potrestať (stanú sa krmivom pre neustále hladné dinosaury). Aby to nevyzeralo, že len pozeráte na poddaných a sem tam sa zaženiete kladivom, aby ste zrušili kus horniny, tak vaše ruky musia aj trošku pracovať a zbierať nahromadené suroviny. Všetko je to ako séria originálnych, a aj keď jednoduchých, tak stále zaujímavých minihier.

Pohyb kamery a okamžitá zmena veľkosti sveta len potvrdzuje krásne vyladenú technickú stránku.

Klik pro zvětšení (Dino Frontier - recenze)

Cieľ je jasne daný. Vaša komunita sa musíš cítiť šťastne, čo znamená, že musí mať dostatok jedla, sociálneho života, dreva a iných surovín, pocit bezpečnosti voči neustále hroziacim útokom banditov a dobre vytrénovaných domácich dinosaurov. Ak v týchto prvkoch nebude ako vodca zlyhávať, tak sa vám hra odmení v podobe odomknutia nového obsahu a možností. Tie spočívajú v šanci vycestovať na mapy so vzácnymi surovinami a zároveň do lokácií, kde hrozí aj väčší dôraz kladený na akčné momenty (ide skôr o odrážanie rôzne silných nájazdov nepriateľov, zatiaľ čo ťažíte zlato). Najväčším sklamaním počas testovania nebolo paradoxne nič okolo technickej stránky, ale skôr sa výčitky ponesú na adresu veľkosti obsahu. Dino Frontier vám totižto nezaberie príliš veľa času a za jeden deň tak môžete defacto objaviť všetko podstatné, čo hra skrýva, a opakovať potom už dookola rovnakú rutinu nie je žiadna výhra.

Aj napriek dĺžke sa však dá jednoznačne povedať, že práve projekty tohto razenia by v budúcnosti mohli viesť celý segment VR tou správnou cestou, a musím takto záverom ešte poďakovať autorom z Uber Entertainment za krásne zážitky strávené u jednej netradičnej hry.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Uber Entertainment

Klik pro zvětšení (Dino Frontier - recenze)

Recenzovaná verze: PlayStation 4 PRO (PSVR)

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Dino Frontier - recenze)

SKVĚLÉ
80%
CZECHGAMER
Toto je jedna z podarených ciest, akou by sa VR projekcie mohli viesť

CGwillWin