speciál
Hráči se rozhodli bojovat za češtinu od Sony

Hráči se rozhodli bojovat za češtinu od Sony
Hráči se rozhodli bojovat za češtinu od Sony
22:00, 18.05.2017

Před necelými dvěma měsíci se na českém internetu sdružila skupina hráčů, kterým nebylo lhostejné, že se i ostatní čeští hráči musí již 10 let před každou návštěvou obchodu Playstation Store dívat, jak na ně vyskakuje ta samá hláška, která dokazuje, jak je česká pobočka Sony Playstation laxní k řešení problému s implementací našeho mateřského jazyka do menu konzole Sony Playstation 4 a jeho obchodu. S tím se pojí i touha hráčů utrácet své vydělané peníze za lokalizované exkluzivní hry do českého jazyka, protože cítí, že nastal čas bojovat i za tuto věc. 

Klik pro zvětšení (Hráči se rozhodli bojovat za češtinu od Sony)

Proto vznikla elektronická petice, která rychlým tempem začala sbírat podpisy a aktuálně se blíží k 3 000 podpisů. To už jistě není zanedbatelné číslo, které dokazuje, že podobně smýšlejících lidí je více než dost. Autor petice se navíc spojil s člověkem, který založil na platformě Facebooku stránky věnované hrám v češtině (Videohry česky), protože se z popisu vámi kupovaných her v Playstation Store nedozvíte, která hra je opatřena českými titulky. To vše díky tomu, že konzole nenabízí změnu jazyka systémového menu do češtiny. Z iniciativy těchto dvou lidí byl při milníku 2 500 podpisů (cca 10 dní zpět) zaslán otevřený dopis českému zastoupení Sony Playstation, na který doposud toto zastoupení společnosti neodpovědělo.

Samozřejmě se dle slov autorů tohoto dopisu a petice chystají další kroky, které jsou ovšem zatím tajné. Vy, naši čtenáři, můžete petici podepsat zde.

Nezapomeňte ji samozřejmě sdílet, ať podpisy i nadále přibývají. Podepsání petice nic nestojí a i kdyby se Sony nehnul ani zájem tisíců fanoušků, je skvělé vidět, že se hráči i v takovéto malé zemičce dokáží spojit a jít za svým cílem. Za celou redakci si pak dovolím autorům popřát spoustu dalších příznivců a držíme palce, ať vaše snaha, nezlomí-li odpovědné lidi docela, nakonec vyústí alespoň v nějaký ten dílčí úspěch.



CGwillWin