Sony inovuje značku BRAVIA

Sony inovuje značku BRAVIA
11:42, 18.04.2024

Společnost Sony inovuje značku BRAVIA, kterou nesou produkty určené ke sledování filmů, a obohacuje tak dokonalý zážitek z domácího kina. Díky rozšíření streamovacích služeb si sledování filmů v pohodlí domova získává stále větší oblibu. Široká škála produktů Sony, jako jsou digitální filmové kamery, profesionální monitory a profesionální sluchátka, je hojně využívána profesionály z oblasti filmové produkce. To společnosti umožňuje hluboce porozumět filmovému průmyslu a záměrům filmařů a tvůrců obsahu.

Nová BRAVIA ještě více umocňuje realistický pocit z filmového obsahu a přináší vynikající kvalitu obrazu a zvuku v domácích podmínkách, takže vám budou filmy připadat stejně úžasné jako na velkém plátně. Sjednocením televizorů, soundbarů a dalších technologií pro domácí ozvučení pod jednu značku chce společnost Sony umožnit zákazníkům, aby si na jednom místě mohli vychutnat dokonalý filmový zážitek v podobě oslnivé kvality obrazu a působivého zvuku tak, jak to zamýšleli tvůrci filmů. Shodné funkce a design televizorů BRAVIA a produktů domácího audia BRAVIA Theatre usnadňují zákazníkům výběr a kombinaci kompletního balíčku domácí zábavy pro výjimečný filmový zážitek.

Kino přichází domů se značkou BRAVIA

BRAVIA Theatre: pohlcující kinematografický zvuk pro sledování filmů v domácím prostředí

Společnost Sony má jedinečné a rozsáhlé zkušenosti v oblasti filmového průmyslu, od výroby profesionálních kamer a monitorů až po filmovou produkci a distribuci. Na základě těchto zkušeností se společnost u své nově představené řady produktů pro domácí ozvučení BRAVIA Theatre zaměřila na rozdíly mezi prostředím sledování filmů v kině a doma a pracuje na různých iniciativách, jejichž cílem je poskytnout stejný pohlcující zvuk jako v kině také v domácím prostředí. Akustika kina je precizně navržena a zvuk vycházející z velkého počtu reproduktorů umístěných na stropě a stěnách vytváří lokalizované zvukové pole, které diváky naprosto pohlcuje. S programem BRAVIA Theatre si můžete stejný akustický zážitek, jak v kině vychutnat i doma.

„Společnost Sony staví na desetiletích působení ve světě vývoje profesionálního vybavení pro tvorbu filmů, stejně jako v oblasti filmové produkce a distribuce, a je tak v jedinečné pozici, která jí umožňuje zúročit bezkonkurenční zkušenosti z oblasti filmového průmyslu, profesionálního vybavení a spotřební elektroniky díky průkopnickým televizorům BRAVIA a domácím audio zařízením BRAVIA Theatre,“ prohlásil Yoshihiro Ono, ředitel divize Home Entertainment Business Unit společnosti Sony Corporation. „Jsme nadšeni, že můžeme uvést na trh nové televizory BRAVIA a domácí audio zařízení BRAVIA Theatre, které přinášejí nové vzrušující funkce a povyšují sledování filmů v domácím prostředí na novou úroveň,“ dodal Yoshihiro Ono.

Klíčové technologie a funkce domácích audio produktů 2024 BRAVIA Theatre
・360 Spatial Sound Mapping

Pomocí patentované technologie 360 Spatial Sound Mapping od společnosti Sony je generováno několik virtuálních reproduktorů v místech, kde nejsou žádné skutečné fyzické reproduktory, například nahoře nebo po stranách. To umožňuje získat 360prostorový zvuk optimalizovaný pro konkrétní domácí prostředí s širokým akustickým polem, které vás obklopí zvukem z různých směrů a napodobuje zážitek z kina, aniž byste museli instalovat fyzické reproduktory na strop nebo stěny. Dříve byl k vytvoření virtuálních reproduktorů zapotřebí soundbar i zadní reproduktory – s nově představenými modely BRAVIA Theatre Bar 9 a BRAVIA Theatre Bar 8 si můžete vychutnat zvuk technologie 360 Spatial Sound Mapping pouze s jedním soundbarem. Také BRAVIA Theatre Quad dokáže realizovat širší prostorový zvuk pomocí 4 tenkých reproduktorů.

・Optimalizace zvukového pole

Produkty BRAVIA Theatre jsou kompatibilní s funkcí Sound Field Optimization, která automaticky upravuje a ladí jednotlivé reproduktory podle uspořádání místnosti a pomáhá najít optimální umístění systému, abyste doma zažili působivý zvuk jako v kině.

・Acoustic Center Sync

Funkce Acoustic Center Sync integruje zvukový systém, například soundbar, s televizorem tak, aby zvuk přesně odpovídal dění na obrazovce, a vytváří tak atmosféru jako v kině. Reproduktory jsou v kinech umístěny přímo za plátnem, které má řadu malých otvorů. Zvuk, který z něj vychází, se přenáší dopředu tak, aby se dialogy a zvuky prolnuly s obrazem promítaným na plátno a byly slyšet ze správného místa. Když se propojí televizory BRAVIA a produkty z rodiny BRAVIA Theatre , spojí se zvuk reproduktorů televizoru a soundbaru a vytvoří zážitek jako v kině, kdy se zdá, že zvuk vychází přímo z obrazovky televizoru.

・Voice Zoom 3

Pokud zkombinujete domácí audio produkty BRAVIA Theatre a kompatibilní televizory BRAVIA , rozpozná nová funkce Sony Voice Zoom 3 lidský dialog pomocí algoritmu umělé inteligence a zesílí nebo sníží jeho hlasitost, takže i méně výrazné dialogy zní hlasitě a zřetelně.

Nastavení pro Voice Zoom 3 a produktovou řadu BRAVIA Theatre audio připojenou k televizoru BRAVIA lze ovládat pomocí nové aplikace BRAVIA Connect (dříve Home Entertainment Connect App), aniž by se při sledování filmu zobrazoval panel nabídek na obrazovce televizoru .

・Volitelné reproduktory

Přidáním bezdrátového subwooferu nebo zadních reproduktorů si můžete vychutnat silné hluboké basy a vylepšený prostorový zvuk. Subwoofer SA-SW5 nebo SA-SW3, který je vybaven výkonným 180mm měničem a pasivním zářičem a poskytuje 300W hluboký basový zvuk, lze díky bezdrátovému připojení umístit kamkoli. SA-RS5 je dvojice zadních reproduktorů, která má vestavěnou baterii a reproduktory s výstupem směřujícím vzhůru. Reproduktory nemusí být připojeny ke zdroji napájení, což umožňuje jejich umístění na různá místa. Díky zadním reproduktorům si také můžete vychutnat mnohem čistší a širší zvukový zážitek 360 Spatial Sound Mapping.

・BRAVIA Theatre U

Nový reproduktor na krk od společnosti Sony přináší pohlcující zvuk, který vás obklopí. Umožní vám poslech pod širým nebem, který přesto ale zůstane osobní. Můžete si vychutnat pohlcující zážitek z filmu při vysoké hlasitosti, aniž byste museli hledět na své okolí, a užívat si obklopující zvuk Dolby Atmos sound po spárování s kompatibilními televizory Sony BRAVIA TV s technologií 360 Spatial Sound. Připojte dva reproduktory BRAVIA Theatre U k jednomu televizoru nebo jiným zařízením pomocí funkce Speaker Add. Každý divák si může vychutnat čistý, pohlcující prostorový zvuk se svobodou nastavení hlasitosti na preferovanou úroveň.

・Kompatibilní s technologiemi IMAX Enhanced a Dolby Atmos:

BRAVIA Theatre Bar 9, Bar 8 a Quad podporují nejen standardní zvukové technologie včetně pohlcujícího zvuku Dolby Atmos® a DTS:X, ale mají také certifikaci IMAX Enhanced10.


DALŠÍ

CGwillWin