preview
Sniper Ghost Warrior 3 Beta

Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview
Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview
11:58, 13.02.2017

Novinka od Poľských CI Games, nás vtiahne do konfliktu konfliktu studenej vojny, či občianskej vojny v štáte Georgia. Ako už z názvu plynie, budeme tak ako aj v predošlých častiach tejto série sniperom, takticky sa snažiac eliminovať svoj cieľ.

Beta verzia nám ponúkla dve misie a odhalila len časť prostredia, v ktorom sa budeme po vydaní plnej hry môcť voľne pohybovať. Prvá misia sa začína hneď vo vašom hlavnom stane - menšia jaskyňa, ktorá obsahuje počítač, posteľ či crafting table, kde si postupne môžete vylepšovať, či kupovať zbrane a vyrábať náboje. Primárnou zbraňou je samozrejme odstrelovacia puška (XM - 2015) a ako sekundárnu zbraň máme k dispozícii Ak-47. Treťou a štvrtou zbraňou sú Colt M1984 s tlmičom a Karambit. Inventár ďalej obsahuje aj niekoľko zariadení, ktoré nám plnenie misií majú uľahčovať - ako napríklad dron, ktorým vieme dokonale odhaľovať pozície nepriateľov.

Klik pro zvětšení (Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview)

Klik pro zvětšení (Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview)

Aj keď je puška primárnou zbraňou, používať je ju vhodné až keď máme čistý výhľad na lokalizovaný cieľ. No aj vtedy pamätajte, že každá strela sa počíta. Vzhľadom na obsah zásobníka totiž veľký priestor nemáte. Zvyšok práce hravo zvládne aj AK-47 alebo pištoľ. Protivníkov však podceňovať netreba, ich combat Al je naozaj slušná a je vidieť že premýšľajú. Vaše zdravie je tiež takmer reálne a mŕtvy môžete byť už po pár ranách.

Klik pro zvětšení (Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview)

Celková gamma hry je dosť tmavá a pochmúrna, čo nám naznačuje že sa vývojári snažili zakryť nedostatky v prírodných textúrach, či grafike ako takej. Hra tak nevyzerá zle, ale oproti jej predchodcom vyvíjaných v Cry Engine je jednoznačne pozadu.

Klik pro zvětšení (Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview)

Pohyby a správanie postáv sú tiež trochu zvláštne. Každý určite pozná tu klasickú hernú nevšímavosť, kde štyrikrát učupený prejdete popred NPC a ono nijak nezareaguje... Tak táto hra je toho jednoznačným príkladom. Ďalšou prekážkou v hrateľnosti je podľa môjho názoru tlmič. Ten je v tejto hre stavaný len na niekoľko výstrelov, po ktorých budete musieť odísť späť do hlavného stanu a kúpiť si ďalší.

Nedostatkom je aj nemožnosť skrývať mŕtvoly. Keďže hovoríme o stealth hre, kde sa snažíme ostať neodhalený čo najdlhšiu dobu, odstraňovať telá mŕtvych nepriateľov je nutnosť. Akonáhle zahliadnú NPC mŕtve telo, budú sa mať na pozore a to vie priebeh vašej rozohranej misie nemilo ovplyvniť.

Ďalším a snáď posledným nedostatkom je z môjho pohľadu neskutočne dlhý loading screen, ktorý sa však vydaním plnej hry môže zmeniť.

Klik pro zvětšení (Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview)

Hra má však niekoľko super vychytávok, akou je napríklad už spomínaný dron, ktorý je súčasťou vašej výbavy. Pri jeho správnom použití v kombinácii s taktickým premýšľaním viete misiu ukončiť pomerne rýchlo a bez akýchkoľvek obtiažností.

Klik pro zvětšení (Sniper Ghost Warrior 3 Beta - preview)

Je vidieť, že vývojári sa snažia urobiť Sniper Ghost Warrior 3 realistickou, sniperskou simuláciou, čo naznačujú obmädzenia zbraní, ich funkčnosť, trajektórie striel, nad ktorými je naozaj potrebné pred výstrelom porozmýšľať, či samotný počet nábojov v zásobníku. Táto Beta ma však nenamotala zvedavosťou na zvyšok hry, ktorý samozrejme nemusí byť zlý.


CGwillWin