Evolve se už nedočká žádného nového obsahu

Evolve se už nedočká žádného nového obsahu
23:42, 30.10.2016

V červnu letošního roku jsme vás informovali, že se vývojáři ze studia Turtle Rock rozhodli převést svou kooperativní střílečku Evolve na free-to-play model. Z počátku se tento krok jevil jako správný. Před změnou platebního modelu hru podle statistik na Steamu hrálo průměně něco málo přes sto lidí. Po přechodu na free-to-play model více než patnáct tisíc. Bohužel jak rychle hra získala nové hráče, tak je také stejně rychle ztratila. Dnes se ve hře pohybuje už jen něco málo přes tísíc hráčů a zájem rychle klesá.

Studio Turtle Rock důsledkem těchto události oznámilo, že končí s vývojem hry. O hru se nyní budou starat interní týmy vydavatelství 2K. Už se ale nedočkáme žádného nového obsahu do hry ani free-to-play verze pro konzole. Zatím to neznamená úplný konec hry, servery nadála poběží a hra bude i nadále hratelná. Je to ale začátek konce, protože bez pravidelných updatů a nového obsahu je jen otázkou času, než se 2K rozhodne Evolve definitivně zaříznout.

Je to určitě škoda, protože Evolve se snažilo výrazně inovovat žánr kooperačních stříleček. Na druhou stranu si vývojáři zadělali na problémy do jisté míry sami. Po vydání se do hry nahrnulo obrovské množství placených DLC a na řadu dokonce přišel druhý season pass. Důsledkem těchto kroků se už tak malá komunita ještě více rozdrobila a ani free-to-play verze ji už nedokázala stmelit.


DALŠÍ

CGwillWin