Páčil sa vám projekt SOMA? Tak Phantaruk budete milovať!

Páčil sa vám projekt SOMA? Tak Phantaruk budete milovať!
13:17, 23.06.2016
Presne tento nadpis sa formou úvodnej vety ocitol v mojej mailovej schránke a keďže patrím medzi redaktorov preferujúc hororový žáner, nemohol som pre malé a začínajúce štúdio Polyslash spraviť nič menej než začať novinkou s ich prvou hrou. Jej meno je Phantaruk a zavedie nás do temného vesmíru na loď s označením Purity02. Vývojári svoje malé dieťa zaraďujú pod koncept FPP survival horror s ohromujúcim vizuálnym a zvukovým podkladom, a práve touto kombináciou sa budú snažiť vytlačiť z nás všetky vnútorné tekutiny pod náporom strachu. Takto na papieri tieto vízie určite neznejú zle, avšak treba ostať naladený na prvý oficiálny trailer, ktorý sa dostane von už v priebehu tohto mesiaca. Už spomínané vesmírne plavidlo Purity02 bude domovom pre mýtickú bytosť zvanú Phantaruk a úlohou hráča sa stane prežiť v nehostinnom prostredí opustenej lode. Bavíme sa tu teda o koncepte podobnom hre Alien: Isolation.
"Pri navrhovaní lokalít sme sa zamerali na čistý pocit klaustrofóbie, chceli sme zatlačiť hráča do rohu presne ako to svojho času urobil prvý diel Dead Space. Purity02 je špinavé, temné miesto plné ťaživej atmosféry. Technické úseky sa skladajú z ocele a všadeprítomnej hrdze, ale na druhej strane máme v hre lekárske a administratívne časti ktoré sú veľmi, veľmi krvavé. Tam je možné objaviť veľa tajných chodieb a dokonca open space priestory, ktoré dávajú konfrontáciám s nepriateľom oveľa zaujímavejší ráz."
uviedol hlavný dizajnér hry, Patryk Polewiak.

Phantaruk - Sci-Fi Horror Game - Teaser from Polyslash on Vimeo.

Uvidíme ako sa hra ukáže v prvých reálnych gameplay záberoch, dovtedy môžeme len uznanlivo pokývať hlavou nad plánmi mladých vývojárov z Poľského Krakova.


DALŠÍ

CGwillWin