Tvůrce Castlevanie vybral na novou hru

Tvůrce Castlevanie vybral na novou hru
08:25, 12.05.2015

Castlevania je jméno, které je v herním světe velice dobře známé a jméno jednoho z tvůrců této legendy Koji Igarashi také. Jelikož už víme že v Konami, kteří mají pod palcem Castlevania hry, není vůbec nic v pořádku a snaží se zničit své renomé jak se dá, tak se musíme spoléhat na jiné cesty. No a přesně to si řekl Koji Igarashi, který Konami již před nějakým časem opustil.

Moc dobře ví jak brnknout fanouškům na city, takže stačí zmínka o Symphony of the Night, což je na západě asi nejslavnější Castlevania a je to dostatečné. Proto Igarashi šel na Kickstarter s projektem Bloodstained: Ritual of the Night, což by měl být duchovní nástupce Symphony. Co se na Kickstarteru stalo? Jak asi tušíte, tak explodoval, aktuálně je 31 dní do konce a hra už vybrala dvojnásobek původní částky a sedí na 1,1 milionu dolarů.

Klik pro zvětšení (Tvůrce Castlevanie vybral na novou hru)

Už splnil i čtyři stretch goaly (milníky po překročení původní hranice) a po vybrání 850 tisíc USD je přislíben dabing od Davida Haytera, slavného herního dabéra série MGS. Igarashi říká, že na hře pracuje skladatel hudby k Symphony - Michiru Yamane a vývojářský tým Inti Creates, kteří jsou známy připravovaným Mighty No. 9. Poslední aktuální goal je na lokální co-op 2 hráčů a k němu už zbývá jen stovka tisíc.

Jinak hra nebude nic jiného než klasická "metroidvania", což je samostatný žánr 2D exploračních plošinovek s akčními a RPG prvky. Sám Igarashi pro tuto hru založil web IGAVANIA.com, což jasně naznačuje, že tento žánr chce dál hýčkat a prozkoumávat jeho možnosti. Hra by měla vyjít by řeznu 2017, na Kickstarteru ji můžete podpořit např. 28$ a dostanete digitální verzi hry, za 60$ krabicovou verzi, buď na PC, PS4 nebo XONE. A ano čtete dobře, Nintendo jakožto původní domov série Castlevania, je vynechané a hra se tam nepodívá. Igarashi svou vizi chtěl splnit celou a proto se rozhodl pouze pro nejsilnější platformy.

DALŠÍ

CGwillWin