preview
Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy

Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy
Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy
00:00, 19.04.2006

Německé vývojářské studio Spellbound přináší další díl všem známé strategie Desperados. Do vydání si ještě chvíli počkáme (květen 2006), ale do té doby tu máme záchranu, která je k dispozici v anglické a německé verzi. Nebojte, obsah obou demíček je shodný. Ze screenů jistě poznáte na první pohled novinku. Ano, přešlo se do trojrozměrného kabátku…

Počátky Desperados

Je to pět let, co vyšel slavný titul Desperados: Wanted Dead or Alive (léto roku 2001). Tehdy se jednalo o první klon a také konkurenci populárních Commandos, dokonce v některých detailech hra předčila samotný zmiňovaný titul. Mezitím co vycházely nové díly Commandos, tak Spellbound nezahálel. O rok později vydali další hru na legendární postavu Sherwoodu - Robina Hooda, o další dva roky vychází velmi povedené Chicago 1930. Kluci z Pyro Studios začali vyrábět akční FPS Commandos Strike Force a to bylo pravé znamení pro Spellbound stát se nástupcem a králem oblíbeného žánru, tak ohlásili práci na Desperados 2: Cooper's Regente.

Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)

Demoverze – stojí za stáhnutí?

V demoverzi si zahrajete za jednoho drsného chlapíka s páskou přes oko. Používá své speciální nádobíčko, které uchovává ve známém kufříku, kde se nalézá ručně sestavená odstřelovací puška a nemalé množství plynových lahviček apod. Pamatujete si na něj? Jedná se o Arthura McCoye, za které budete hrát v demoverzi. I v tomto díle můžete využít pro úspěšné splnění mise hned několik způsobů:

1) Vše obcházet a při střetnutí s nepřítelem použít tichou likvidaci. Např. Po něm hodíme lahvičku s tajemným plynem, oběť usne a nastane šance ho svázat.

2) Všude chodit s koltem v ruce a všechny postřílet. Pozor na civilisty :-).

Tyto způsoby lze také kombinovat. Já se rozhodl vše kombinovat a byl jsem nadšen. Zůstala možnost jednoduché likvidace - dát nepříteli jednoduše pěstí. Tento způsob není vůbec jednoduchý. Připadalo mi to, jako kdybych mu přišel do zad a zeptal se: „Pane, mohu Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)

Aister_18-04-2006-16-32-21_12.jpgCesta k pevnosti
Vám dát pěstí a následně Vás svázat?“ Dočkáte se zajímavé odpovědi – „nažer se olova, pse“. Ano, takhle to skutečně je. V demoverzi jsem neměl šanci nikomu dát slavnou pěstí , protože vždy v posledním okamžiku se oběť otočila, ať jsem se snažil chodit potichu sebevíc. Na obrazovce je vše přehledné a hned máte ve všem jasno. Např.: indikátor hlučnosti vašich kroků, či ukazatele jestli jste ve stínu apod. Další možnost je přepínat si s ptačí perspektivy do akčního pohledu, kde pak osobu ovládáte klasicky pomocí kláves W, A, S, D. Zajímavé je míření - vyberu si oběť, vytáhnu svůj lesknoucí se revolver a namířím…čekám…čekám a vystřelím – oběť spadne na zem a už se nezvedá. Co jsem tímto myslel? Když vytáhnete zbraň a na někoho vystřelíte a čekáte, tak zaměřovač zešedne a zúží se, to znamená přesnější střelbu. Ze začátku máte velmi málo nábojů, ale skoro na každém metru se povaluje munice z padlých nepřátel, takže nebylo problém mít 66 nábojů.

Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)
Aister_18-04-2006-16-32-21_10.jpgPěkný výhled :-)
Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)
Aister_18-04-2006-16-32-21_11.jpgProfesionální snipka

V demoverzi se dostanete do pevnosti zvané Eagle's Nest, která vám bude připomínat jeden level z předchozího dílu Desperados. Úkolem je osvobodit dva z šestice charakterů. Na začátku mise si zkusíte projít skrz hordu nepřátel, což jsem zdolal celkem nezpozorovaný a ti, kteří mne zpozorovali, již nejsou mezi námi. Docela je problém, když někdo po vás jde. Jedna rána a můžete dát loading. Dostanete se před brány pevnosti a následně do pevnosti, než jsem do ní vstoupil, tak jsem si vylezl na skálu, kde jsem našel vhodnou pozici pro ostřelovače a všech 25 nábojů trefilo svůj cíl… Tato mise je do demíčka zvolená přesně na míru, kdy si hráč vyzkouší všechny možné způsoby, které bude používat při plné verzi.

Grafické zpracovaní aneb 3D je in

Grafické zpracování hry vypadá velmi dobře a nemám nijaké velké výhrady. Docela se zasmějete, když uvidíte padat mrtvolu ze skály. Je to jako když vyhodíte počítač z okna, ale při pohledu na to nemáte slzy v očích. Přechod do kompletního 3D je zvládnuto na jedničku. Víc se ke grafickému zpracování nebudu vyjadřovat, protože se jedná zatím o demíčko.

Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)

Cooper je zpátky

Ve finále budeme hrát samostatně i hromadně za šest charakterů – Cooper, Doc, Hawkey, Kate, Sam, Sanchez. Kdo si všechny pamatuje z předchozích Desperados, tak zjistil přítomnost nového člena, kterým je indián Hawkey. Tvůrci slibují, že každá postava bude v něčem vynikat, než ostatní. Nechme se překvapit, co pro nás připravili. Každopádně se můžete těšit na 18 misí a dalších 50 sekundárních (submisí).

Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)Klik pro zvětšení (Desperados 2: Coopers Revenge - první dojmy)

Autoři věřili, že vrácení ke starému stylu jak u předchozího dílu nic nezkazí a tímto učiněním potěšili většinu hráčů. Tedy i mne, protože tyhle hry opravdu rád hraju. Kombinace strategie a akce, prostě mňam . Velké závěry dělat nebudu, to až u recenze. Hra jde správným směrem a kdo nechce čekat do vydání hry, tak doporučuji stáhnout demíčko.


CGwillWin