Členka Evropského parlamentu chce zakázat Mafii II

Členka Evropského parlamentu chce zakázat Mafii II
15:17, 18.12.2010

Přemýšleli jste někdy, jestli by vám vadilo, jak ostatní hráči po celém světě zabíjejí vaše potenciální příbuzné? Vžijte se třeba do kůží německých rodin a vzpomeňte na všechny ty hry z druhé světové války. Dost divné, co? Stejný problém, jaký by potenciálně mohli mít naší němečtí sousedé, má teď italská členka Evropského parlamentu Sonia Alfano. Rozhodla se proto jednat a na půdě Evropské komise požádala o zakázání Mafie II. Nemyslete si, že se jedná o pouhý populistický krok, sama Sonia rukou mafie ztratila v roce 1993 svého otce a je prezidentkou organizace na podporu podobně postižených rodin.

Na hře jí vadí především zlehčování žalu, kterým trpí celé generace italských obyvatel. "Ono to opravdu, opravdu bolí. Nemůžeme dovolit, aby se to dělo dál, ty rány jsou ještě příliš čerstvé," nechala se slyšet. Rozhodně ve svém postoji vůči Mafii II není sama, podobný názor mají na hru i zástupci italské komunity v Americe, kteří ji označili za "snůšku rasistických nesmyslů". Na výzvu zareagovalo i Take Two (vydavatel této hry), které prostřednictvím svého mluvčího vzkázalo, že za všemi svými studii a hrami stojí.

Mafia II vypráví působivý příběh o organizovaném zločinu v Americe. Jde o téma, které během dekád zpracovalo několik oceněných filmů, televizních seriálů a románů jako Kmotr nebo Rodina Sopránů.

Klik pro zvětšení (Členka Evropského parlamentu chce zakázat Mafii II)

DALŠÍ

CGwillWin