Rapper zažaloval Rockstar, vypadá jako CJ

Rapper zažaloval Rockstar, vypadá jako CJ
12:45, 09.12.2010

Někomu všechno dojde hned, někomu to chvíli trvá a někteří lidé si musí na objasnění situace počkat klidně i šest let. Do poslední kategorie lidí očividně spadá i americký rapper Michael "Shagg" Washington, který si po uctihodných šesti letech od vydání Grand Theft Auto: San Andreas všiml, že hlavní hrdina hry - Carl "CJ" Johnson - vypadá stejně jako on. Samozřejmě tuto záležitost nenechal bez odezvy a společnost Rockstar zažaloval. Pikantní na celém případu je fakt, že s autory slavné série v roce 2003 spolupracoval, podle jeho slov šlo o nějakou hru o "pouličním životě" (hádejte, co to bylo za hru).

"Žalobce, který během dětství vedl rušný život, odpovídal na jejich otázky a uváděl detaily o svém životě. Pověděl jim o detailech svého pouličního života, například jak teenageři z gangu jezdili po městě na kolech. Po téměř dvou hodinách otázek, z nich většina se týkala gangů a života na ulici, setkání skončilo a žalobci bylo dovoleno odejít," píše se v žalobě. Ptáte se, proč to celé trvalo tak dlouho a proč se Washington neozval dříve? Vysvětlení je "docela" logické - podoby si letos v červenci všiml až jeho synovec.

Žalobce hru nikdy neviděl. Nikdy žádnou hru nevlastnil a ani nehrál, ale klidně v nějaké hře mohl být přítomen. Teprve až při vzpomínce na setkání v roce 2003 začalo být jasnější, že jeho image byla ukradena a neprávně použita. Po porovnání obrázků "CJ"je a fotek žalobce z toho roku je jasné, že Rockstar jeho vzhled ukradl a nikdy mu nezaplatil.

Take-Two Interactive, které hru distribuovalo, ovšem toto tvrzení odmítá a rozhodně nechce požadovanou částku 250 milionů dolarů zaplatit jen tak, bez boje. "Domníváme se, že je žaloba naprosto bezpředmětná a naše společnost se bude důrazně hájit," reagovala.

Klik pro zvětšení (Rapper zažaloval Rockstar, vypadá jako CJ)

DALŠÍ

CGwillWin