hw
Spoločnosť OPPO predstavila využitie Gemini v telefónoch s umelou inteligenciou

Spoločnosť OPPO predstavila využitie Gemini v telefónoch s umelou inteligenciou
14:47, 16.04.2024

Spoločnosť OPPO na konferencii Google Cloud Next '24 oznámila spoluprácu so službou Google Cloud v oblasti umelej inteligencie. Okrem iného ohlásila spoločne s OnePlus využitie výkonných modelov Google Gemini v nových a aj už existujúcich telefónoch. OPPO a OnePlus globálne poskytnú funkcie umelej inteligencie, ako je AI Eraser.

„Generatívna umelá inteligencia predstavuje významný míľnik vo vývoji AI. Prináša väčšiu kreativitu, nové možnosti, lepšiu technickú škálovateľnosť a výrazne vyššiu efektivitu. Tieto faktory nám dodávajú istotu, s ktorou vstupujeme do novej éry telefónov s umelou inteligenciou,“ prehlásila Nicole Zhangová, generálna riaditeľka pre produkty s AI v spoločnostiach OPPO a OnePlus. „Naša intenzívna spolupráca so spoločnosťou Google Cloud je po celý čas našej cesty kľúčová. Možnosti otvorenej platformy Google Cloud majú pre rozvoj telefónov OPPO s AI zásadný význam,“ doplnila.
OPPO je priekopníkom vo využívaní najnovšej rodiny modelov Gemini

Kľúčovým krokom k naplneniu poslania naštartovať novú éru telefónov s AI je integrácia modelov Gemini od spoločnosti Google do produktov OPPO a OnePlus. Táto integrácia umožní rôznym produktom OPPO a OnePlus prejsť významnou modernizáciou a vývojom v oblasti AI.

Obe spoločnosti sa zaviazali predstaviť v roku 2024 rad inovatívnych funkcií využívajúcich pokročilé schopnosti modelov Gemini. Cieľom je vytvoriť čo najlepšie riešenia, ktoré umožnia širšej používateľskej základni jednoducho používať telefóny s umelou inteligenciou.

Štyri základné schopnosti telefónov s AI

Na konferencii Google Cloud Next '24 spoločnosť OPPO predstavila svoje poznatky o telefónoch s AI s globálnymi inovátormi v tejto oblasti a stanovila ich štyri základné schopnosti: efektívny výpočtový výkon, vnímanie reálneho sveta, sebavzdelanie a kreativita. Vďaka umelej inteligencii získajú smartfóny nové percepčné, interaktívne a inteligentné schopnosti, ktoré zmenia spôsob, akým sú telefóny používané.

Umožníme viacerým používateľom po celom svete zažiť plný potenciál telefónov s AI

Spoločnosť OPPO počas konferencie oznámila, že funkcie generatívnej AI môže vo svojich zariadeniach používať už viac ako desať miliónov majiteľov smartfónov radu OPPO Find X7 a OnePlus 12.

V roku 2024 budú OPPO a OnePlus ďalej celosvetovo zavádzať funkcie AI, vrátane aplikácie OPPO AI Eraser. Vďaka nej môžu používatelia jednoducho identifikovať a odstrániť objekty na snímkach a plynulo vyplniť ich pozadie, takmer bez stôp po vykonaných úpravách. Nová aplikácia momentálne dokáže rozpoznať cez 120 kategórií objektov, vrátane ľudí, zvierat, telefónov, kvetín, stromov a budov. K dosiahnutiu optimálnych výsledkov generovania bol model OPPO vyškolený s využitím dátových sérií na úrovni predného modelu Diffusion. K dispozícii bude v zariadeniach, ako sú Reno 11 Pro, Reno 11, Reno 11 F, Find N3 a Find N3 Flip.

OPPO a OnePlus aktívne spolupracujú so spoločnosťou Google na integrácii cloudových produktov AI do ďalších mobilných zariadení. Toto silné partnerstvo poskytne v budúcnosti smartfónom OPPO a OnePlus ešte pokročilejšie funkcie AI, ako je vytváranie zhrnutia spravodajských článkov, organizácia zvukového obsahu v reálnom čase a kreatívne generovanie obsahu pre sociálne média.

Záväzok spoločnosti OPPO rozvíjať a popularizovať telefóny s AI

Umelá inteligencia je jadrom produktového vývoja spoločností OPPO a OnePlus. V niekoľkých posledných rokoch OPPO integrovala softvérové, hardvérové a operačné systémy k vytvoreniu špičkových výsledkov v oblasti fotografie. Medzitým OnePlus využila AI k optimalizácii výkonu, poskytujúci najrýchlejšie a najplynulejšie prostredie s technológiami, ako je Trinity Engine. Vzniklo centrum AI Center s cieľom posilniť schopnosti oboch spoločností v oblasti umelej inteligencie a vytvárať telefóny s AI na najvyššej úrovni. Obe, OPPO i OnePlus, sa zaviazali v nasledujúcich 3–5 rokoch predstaviť viac ako 100 nových funkcií založených na generatívnej AI, na ktorých spolupracujú s globálnymi partnermi.


DALŠÍ

CGwillWin