hw
DLSS a ray tracing ve Star Wars Outlaws, Black Myth: Wukong a dalších hrách

DLSS a ray tracing ve Star Wars Outlaws, Black Myth: Wukong a dalších hrách
11:19, 15.03.2024

V pondělí začíná každoroční konference Game Developers Conference a společnost NVIDIA přichází s náhledem oznámení týkajících se RTX technologií. Je mezi nimi několik herních novinek:

- Black Myth: Wukong a NARAKA: BLADEPOINT nabídnou plný ray tracing a NVIDIA DLSS 3.5.

- Star Wars™ Outlaws vyjdou letos s DLSS 3 a ray-tracingovými efekty.

- Portal s RTX, plně ray-tracingová předělávka klasické hry od Valve, bude vylepšena o DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction a RTX IO. Modifikace je k dispozici majitelům původní hry zdarma.

- Diablo IV dostane ray tracingový upgrade 26. března.

- The First Berserker: Khazan, Sengoku Destiny a Outcast - A New Beginning se připojí k seznamu více než 500 RTX her a aplikací

- DLSS 3.5 s Ray Reconstruction se brzy objeví v otevřené betaverzi nástroje NVIDIA RTX Remix

Detailní informace včetně ukázek z her a grafů výkonu jsou k dispozici na GeForce.com.

Podpora DLSS 3.5 a plného ray tracingu roste

Společnost NVIDIA na konferenci GDC oznámila podporu plného ray tracingu a DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction v očekávaném titulu Black Myth: Wukong, který vychází 20. srpna. Obou zmíněných technologií se dočká také hra NARAKA: BLADEPOINT. Plný ray tracing zde brzy zpřístupněn ve třech oblastech pro režimy PVP i PVE s tím, že se postupem času rozšíří i do oblastí dalších.

Star Wars™ Outlaws s NVIDIA DLSS 3, ray tracingem a Reflexem

NVIDIA spolupracuje se společnostmi Ubisoft a Lucasfilm Games, aby hráčům Star Wars™ Outlaws na PC přinesla nejnovější grafické technologie GeForce RTX. Star Wars™ Outlaws bude vůbec první hra z tohoto univerza s plně otevřeným světem a její příběh bude zasazen mezi filmy Star Wars: Impérium vrací úder a Star Wars: Návrat Jediho. O realistické světelné efekty se postará ray tracing, plynulou snímkovou frekvenci a dostatečně rychlé reakce hry na ovládání zajistí NVIDIA DLSS 3 a Reflex.

Očekávaný titul vychází letos a bude k dispozici také v cloudu na GeForce NOW.

Portal s RTX nově s podporou RTX DLSS 3.5 a RTX IO

Portal s RTX byla první hra vytvořená pomocí nástroje NVIDIA RTX Remix, který umožňuje modderům vylepšovat a remasterovat klasické hry. Propojuje nadčasovou klasiku společnosti Valve s využitím moderních technologí, jako je plný ray tracingu (známý též jako path tracing) schopný velmi přesně modelovat reálné vlastnosti světla. O snímky navíc se starala technologie NVIDIA DLSS 3 s funkcemi Frame Generation a Super Resolution.

Dnes Portal s RTX dostává aktualizaci na verzi NVIDIA DLSS 3.5, která zpřístupňuje funkci Ray Reconstruction. Ta nahrazuje tradiční denoizer umělou inteligencí a přináší vylepšení vizuální stránky ray tracingových efektů i navýšení snímkové frekvence. Ta se ve 4K při použití NVIDIA DLSS 3.5 na GeForce RTX 4090 znásobí 6,2× a na GeForce RTX 4080 SUPER dokonce 6,7×. Díky tomu hráči dosáhnou na 100, resp. 70 FPS. V rozlišení 2560 × 1440 umožňuje je nárůst přibližně 4,7x a majitelům GeForce RTX 4070 SUPER, 4070 Ti SUPER, 4080, 4080 SUPER a 4090 umožní maximalizovat nastavení a stále hrát při více než 80 FPS. GeForce RTX 4090 dosáhne dokonce až na dvojnásobek této hodnoty. A v rozlišení 1920x1080 umožňuje 3,6násobný nárůst výkonu si hru zahrát prakticky na všech GPU GeForce RTX řady 40.

Technologie NVIDIA RTX IO umožňuje rychlé načítání a dekomprimaci herních prostředků pomocí GPU, čímž masivně zrychluje IO výkon ve srovnání s pevnými disky a tradičními API pro úložiště. Využívá dekompresi pomocí GPU pro menší datové balíčky, což umožňuje rychlejší načítání textur a nižší vytížení CPU, což vývojářům usnadňuje mimo jiné tvorbu nové generace her s masivními vysoce detailními světy. Technologie s poprvé objevila v Portal: Prelude RTX a ve hře Portal s RTX sníží dobu načítání textur až 5x a vytížení úložiště o 37 %.

Aktualizovaný Portal s RTX je k dispozici všem majitelům původní hry na Steamu.

Ray tracing pro Diablo IV dorazí 26. března

Diablo IV se 26. března dočká vylepšení o dvojici ray tracingových efektů. Budou se týkat odrazů a odlesků na brnění, vodě, oknech a mnoha dalších lesklých površích i řady stínů. Hra již od svého uvedení nabízí DLSS 3 přinášející v průměru 2,5x vyšší snímkovou frekvenci ve 4K a NVIDIA Reflex snižující latenci až o 67 %.


DALŠÍ

CGwillWin