hw
NVIDIA RTX zlepšuje akceleraci AI v nástrojích od Adobe a Blackmagic Design

NVIDIA RTX zlepšuje akceleraci AI v nástrojích od Adobe a Blackmagic Design
15:40, 17.04.2024

Seriál In the NVIDIA Studio se tentokrát zaměřuje na využití AI v nástrojích společností Adobe a Blackmagic Design. K dispozici jsou také dubnové ovladače NVIDIA Studio přinášející optimalizace pro nejnovější verze kreativních aplikací.

GPU NVIDIA RTX a GeForce RTX umožňují využívat AI při tvorbě videí a šetřit tak čas. Mezi novinky v této oblasti patří např.:

Funkce převodu řeči na text v aplikaci Adobe Premiere Pro je nyní díky akceleraci pomocí GPU NVIDIA RTX a GeForce RTX až o 15 % rychlejší.

V Adobe After Effects zase tyto GPU umožňují bezproblémový import 3D objektů, které se budou vykreslovat ve stejném 3D prostoru jako kamera, světlo a další 3D vrstvy.

DaVinci Resolve od Blackmagic Design ve verzi 19 přidává 2 nové funkce využívající AI, které běží na GPU NVIDIA GeForce RTX 4090 oproti Mac M2 Ultra až 3× rychleji. Jedná se o IntelliTrack AI pro sledování objektů, stabilizaci a panorámování zvuku a UltraNR, který využívá AI pro redukci prostorového šumu.

Možnosti využití DaVinci Resolve a dalších nástrojů s využitím akcelerace pomocí RTX při tvorbě demonstruje Rakesh Kumar na svém projektu "The Rooted Vault."

Bližší informace přináší poslední blog "In the NVIDIA Studio".

Instant NeRF nyní umožňuje práci s 3D scénou vytvořenou z fotografií i ve VR

Seriál "AI Decoded" se tentokrát věnuje technologii Instant NeRF (Neural Radiance Fields), která umožňuje tvorbu 3D scén z běžných fotografií pomocí AI. Nejnovější aktualizace přináší podporu VR, ve které je možné scény zbavit nechtěných artefaktů mnohem intuitivněji.

Klik pro zvětšení (NVIDIA RTX zlepšuje akceleraci AI v nástrojích od Adobe a Blackmagic Design)

Technologie Instant NeRF je přitom velmi přístupná. Nepotřebuje ke svému běhu dedikovaný hardware nebo cloud, lze ji naopak použít na téměř jakémkoliv PC. GPU NVIDIA RTX a GeForce RTX však mohou těžit ze schopností těchto karet akcelerovat funkce využívající AI pomocí Tensor jader a představují tak ideální volbu pro splnění výpočetních nároků.

Klik pro zvětšení (NVIDIA RTX zlepšuje akceleraci AI v nástrojích od Adobe a Blackmagic Design)

Software Instant-NGP, který pohání InstantNeRF, je dostupný ke stažení na GitHubu a navržen s ohledem na všechny uživatele, od začátečníků až po pokročilé. Tvorbu 3D scén ze svých fotografií si tak může vyzkoušet téměř každý.


DALŠÍ

CGwillWin