Bolo oznámené The Sinking City 2!

Bolo oznámené The Sinking City 2!
19:30, 06.03.2024

Spoločnosť Frogwares v spolupráci so spoločnosťou Microsoft a jej jarnému partnerskému programu Xboxu 2024 práve odhalila hru The Sinking City 2, ktorá vývojárov posunie novým smerom.

The Sinking City 2 je survival-hororová hra, ktorá sa odohráva v lovecraftovských 20. rokoch minulého storočia v Spojených štátoch. Odohráva sa v neslávne známom meste Arkham, ktoré je teraz sužované nadprirodzenou záplavou, ktorá do jeho ulíc priniesla rozklad a elfské príšery. Bojujte s nočnými morami, preskúmajte hnijúce mesto, keď stúpajúca voda mení krajinu, a zistite, aké temné tajomstvá vás priviedli na toto opustené miesto. The Sinking City 2 bude obsahovať nový, samostatný príbeh oddelený od príbehu vyrozprávaného v pôvodnej hre.

● Boj o prežitie: Použite arzenál strelných zbraní a zbraní na boj zblízka inšpirovaný 20. rokmi minulého storočia.

● Preskúmajte rozpadajúce sa mesto Arkham: Polootvorený svet rozpadajúcich sa sídiel, zaplavených trhov a opustených nemocníc. Ako budete postupovať, povodňové vody budú stúpať, čím sa zmení rozloženie lokalít pri vašom návrate.

● Nájdite a použite, čo sa dá: Zbierajte obmedzené zdroje a vyberajte vhodný inventár, keď sa rozhodujete, čo si vziať so sebou a čo nechať za sebou.

● Rozhodnite sa ďalej skúmať: Vyriešte nepovinné hádanky, ktoré vám umožnia hlbšie preskúmať okolie a odhaliť tajomstvá, alternatívne možnosti a ďalšie príbehy.

● Zvrátený lovecraftovský príbeh: Zažite morálne šedivý a podmanivý príbeh odohrávajúci sa okolo Lovecraftovho mýtu o kultoch, zmutovaných stvoreniach a nepochopiteľných bohoch.

V hre Sinking City 2 chce štúdio Frogwares zmeniť svoje zameranie na "horor", pričom hrateľnosť bude primárne postavená na boji, prieskume a lovecraftovskom prostredí + príbehu. Tím tiež konečne mohol prejsť na Unreal Engine 5, aby využil technologické skoky, ktoré engine vývojárom ponúka.

"Pôvodná hra Sinking City je stále jedným z našich najúspešnejších titulov, s najväčšou pravdepodobnosťou vďaka silnejším sklonom k hororovému žánru a prostrediu. V minulosti sme vytvorili pomerne veľa detektívnych dobrodružstiev, takže teraz budeme miešať veci tak, aby sme naďalej robili to, čo na nás ľudia milujú - teda príbehovo bohaté zážitky - a zároveň sa mohli vyvíjať. Je to vzrušujúce, ale zároveň riskantné. Sme úplne nezávislé štúdio, ktoré sa za posledných 24 rokov preslávilo detektívnymi hrami. Musíme však začať robiť odvážnejšie kroky. Priemysel okolo nás sa mení a my chceme štúdiu zabezpečiť budúcnosť." - uviedol Sergiy Oganesyan, riaditeľ vydavateľstva Frogwares
Buďte detektívom, len ak vám to ale vyhovuje

Okrem silného príbehu bude mať hra The Sinking City 2 aj ďalšiu charakteristickú vlastnosť spoločnosti Frogwares - možnosť byť predvídavým detektívom. Tentoraz však bude táto funkcia úplne voliteľná. Hráči sa môžu rozhodnúť, kedy a kde si nasadia svoje detektívne čiapky, aby odhalili nové tajomstvá, lore, spôsoby postupu atď.

"Chceme, aby bolo vyšetrovanie prospešnou súčasťou hry, ale len pre tých, ktorí oň stoja, a aby ponúkalo hmatateľné herné bonusy a úžasné momenty bez toho, aby to celé bolo podmienkou postupu. Tým, že venujete čas skladaniu stôp, vyzbrojíte sa väčšími vedomosťami a uvedomením si svojich možností oproti tomu, keď na to narazíte len náhodou. Robíme to aj pre našich existujúcich fanúšikov, ktorí si túto funkciu od nás obľúbili, aby sa necítili odstrčení. Pre tých, ktorí nie sú nadšení do bojových a survival-hororových mechaník, budeme mať tiež rôzne funkcie prístupnosti, ktoré im pomôžu." - Denys Chebotarov, výkonný producent, Frogwares
Keďže vojna stále zúri, Frogwares sa obracia na komunitu

Keďže na Ukrajine stále prebieha vojna, spoločnosť Frogwares sa rozhodla opäť obrátiť na Kickstarter, aby vytvorila záchrannú sieť pre štúdio a pomohla zabezpečiť niektoré dodatočné funkcie pre hru.

"V tejto fáze sme sa naučili a prispôsobili našej realite, ale prebiehajúca vojna pridáva zlovestnú vrstvu neistoty a dodatočné finančné prostriedky nám pomôžu vyrovnať sa s možnými poruchami a navyše pomôžu financovať rôzne ďalšie funkcie, ktoré by sme radi implementovali. Naša predchádzajúca hra Sherlock Holmes The Awakened bola plne vyvinutá a vydaná počas vojny. Vďaka Kickstarteru a našim podporovateľom sme si vybudovali záchrannú sieť, ktorá nás už viackrát zachránila. Táto finančná záchranná sieť sa pre nás ukázala ako neoceniteľná - od výpadkov elektrického prúdu, keď bola naša elektrická infraštruktúra niekoľko mesiacov terčom útokov, až po potrebu presunu členov tímu vo veľmi krátkom čase. Takže to isté musíme urobiť aj teraz v prípade hry The Sinking City 2, pretože táto hra je oveľa väčšia a zložitejšia. " - Wael Amr, generálny riaditeľ spoločnosti Frogwares
Očakáva sa, že Kickstarater kampaň bude spustená čoskoro

DALŠÍ

CGwillWin